Zorg dat uw privacybeleid vóór 25 mei op orde is!

10 april 2018

Vanaf 25 mei 2018 moet ieder bedrijf voldoen aan strenge privacyregels, voortkomend uit de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) gaat controleren en kan hoge boetes opleggen. Wat moet u doen?

Autoriteit Persoonsgegevens

Dat leert het 16 stappenplan, gratis voor leden van RAI CarrosserieNL

Juridisch: u bent verplicht om zaken juridisch vast te leggen, zoals geheimhoudingsverklaringen en een officiële privacy policy.

ICT: zijn software- en virusscanners altijd up-to-date? Zijn er (veilige) back-ups? En is uw cloud-oplossing Europees?

Organisatieprocedures: heeft u een procedure omtrent gegevens van ex-klanten? Ligt vast wie waar toegang toe heeft? En wat doet u als een usb-stick met persoonsgegevens kwijt is?

Opleiding: al uw medewerkers moeten geïnformeerd worden omtrent de wetgeving. Wat mogen zij wel en niet? En wie wordt hier verantwoordelijk voor en zorgt dat het ook bij nieuwe medewerkers gewaarborgd wordt?

16 stappenplan AVG wet

Om op een relatief gemakkelijke manier te voldoen aan de eisen van de wet heeft FOCWA een 16-stappenplan ontwikkeld. Als lid van RAI CarrosserieNL kunt u ook gratis gebruik maken van dit 16-stappenplan. U kunt hiervoor een toegangsvoucher aanvragen via carrosserienl@raivereniging.nl

Hiermee kunt u inloggen op de voor u ontwikkelde website: www.AVG-programma.nl/focwa.

Meer informatie vindt u op de site van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP).

Vragen over de AVG wet kunt u ook stellen aan onze juridische helpdesk: 088 50 11 000. (hierbij aangeven dat u lid bent van RAI CarrosserieNL)

 

INFORMATIEAVONDEN: AVG IN DE PRAKTIJK

De nieuwe privacywetgeving roept veel vragen op. Daarom organiseren we op maandag 23 april in Woerden, op dinsdag 24 april in Zwolle en op donderdag 26 april in Best drie informatieavonden samen met een juridisch expert. Tijdens deze bijeenkomsten behandelen wij de onderwerpen die van belang zijn voor u. De volgende onderwerpen komen onder andere aan bod:

  • De AVG-wetgeving: uitleg bij de wet
  • Wat moet ik als bedrijf allemaal doen?
  • Hoe zorg je praktisch dat je aan de wet voldoet? Hoe pak je het aan?
  • Kennismaking met het 16-stappenplan voor RAI CarrosserieNL en FOCWA-leden
  • Invulsessie met hulp. Wij raden aan om uw laptop mee te nemen.

Programma

18:00u Inloop met soep en broodjes
18:30u Toelichting bij de AVG-wetgeving
20:00u Invulsessie met hulp
21:30u Borrelen

Aanmelden

Deze bijeenkomst is enkel voorbehouden aan leden van RAI CarrosserieNL, FOCWA Schadeherstel en FOCWA Specialisten. Aanmelden is daarom verplicht. U kunt zich inschrijven door een mail te sturen naar carrosserienl@raivereniging.nl met vermelding van uw naam en bedrijfsnaam en de datum waarop u aanwezig bent. Heeft u al een prangende vraag aan ons? Laat het ons zeker weten. Na aanmelding ontvangt u een bevestigingsmail met praktische afspraken.

We hopen u te mogen ontmoeten!