Brochures Verlichting, Zijafscherming en Opspatafscherming vernieuwd

29 januari 2019

RAI CarrosserieNL ontwikkelt voortdurend producten en diensten die u helpen in uw dagelijkse praktijk, van keurmerken tot vakinhoudelijke workshops. Onlangs introduceerden we een set vernieuwde brochures, die wij aan alle leden hebben gestuurd.

Techniek & Regelgeving

Onze brochures zijn praktijkgericht en bieden een handzaam overzicht van de actuele wet- en regelgeving en waar mogelijk zijn de wettelijke eisen met afbeeldingen verduidelijkt. De volgende brochures zijn vernieuwd:

Verlichting (ECE nr. 48)

In deze brochure staan alle eisen en voorschriften voor verlichting bij bedrijfswagens, opleggers en aanhangwagens. download

Opspatafscherming (Verordening 109/2011)

In de brochure Opspatafscherming staan de eisen voor de opspatafschermingssystemen bij bepaalde categorieën motorvoertuigen en aanhangwagens. download

Zijafscherming (ECE nr. 73)

In de brochure zijafscherming (juli 2016) zijn de eisen opgenomen die in VN/ECE Reglement nr. R73 wijzigingsreeks 01 beschreven zijn. download

Afgestemd met RDW

Ook is de inhoud van deze brochures afgestemd met de RDW. Om discussies bij de RDW-keuringsstations te voorkomen, beschikt de RDW ook over deze brochures.

Extra exemplaren?

Wilt u meer exemplaren ontvangen? Deze zijn kostenloos (zo lang de voorraad strekt) aan te vragen op carrosserienl@raivereniging.nl.

Vragen?

Heeft u vragen over de inhoud daarvan, neem dan contact op met Roelof de Haan (r.d.haan@raivereniging.nl, 06 51 08 81 92) of Jasper Burgers (j.burgers@raivereniging.nl, 06 22 20 36 86).