Brief aan minister over werkplaatskaarten digitale tachograaf

12 maart 2019

Vorige week schreven wij u over de problemen rond de beschikbaarheid van werkplaatskaarten voor de slimme tachograaf. Gisteren hebben wij met collega-brancheorganisaties een brief aan de minister gestuurd.

De situatie is urgent en de mogelijkheden om tot een oplossing te komen zijn beperkt. Dat was aanleiding voor BOVAG, EvoFenedex, KNV, TLN en RAI Vereniging om gisteren een indringende brief (download onderaan deze pagina) aan minister Van Nieuwenhuizen van IenW te sturen.

Kern daarvan is dat de branche de minister vraagt om bij de Europese Commissie aan te dringen op zes maanden uitstel van de wettelijke introductiedatum en dat we op korte termijn een Europees geaccepteerde oplossing willen voor het ontbreken van werkplaatskaart in Nederland.

Door het niet tijdig beschikbaar zijn van werkplaatskaarten kunnen voertuigleveranciers immers niet aan de wettelijke verplichtingen voldoen en dreigt de branche tot stilstand te komen. Waarmee de concurrentiepositie van de Nederlandse voertuigindustrie in het geding is.

Gesprek

Wij willen zo snel mogelijk met de minister in gesprek over een werkbare oplossing. Inmiddels hebben wij enkele inhoudelijk deskundigen uit de ledenkring gevraagd om ons daarbij te ondersteunen.

>> Lees hier wat wij eerder over de tachograaf schreven.

Meer informatie: Eugène Moerkerk