Veel gebruik gemaakt van noodprocedure tachograaf

28 mei 2019

RAI Vereniging ontwikkelde samen met BOVAG en RDW een noodprocedure voor de tachograaf. Daarvan is veel gebruik gemaakt want in totaal werden 800 voertuigen voor de procedure aangemeld.

Op 17 mei schreven wij hierover voor u dit bericht, wat herhaald onder de aandacht brachten in onze nieuwsbrief van 21 mei. Door importeurs, carrosseriebouwers en truckdealers konden tot 23 mei voertuigen aangemeld worden voor deze noodprocedure.

In de afgelopen week hebben velen van de geboden gelegenheid gebruik gemaakt en zijn er in totaal 800 unieke voertuigen bij ons aangemeld.

Voor deze voertuigen geldt dat zij niet als ‘kaal chassis’ gekeurd hoeven te worden. Deze voertuigen kunnen ook na 15 juni gekeurd worden met de oude tachograaf en krijgen dan een datum eerste toelating die gelijk is aan de productiedatum van het basisvoertuig.

Iedereen die een melding heeft gedaan heeft van ons inmiddels per e-mail een bevestiging van ontvangst gekregen.

Aan het bericht van 17 mei is vandaag nog informatie toegevoegd over welke datum tenaamstelling opgenomen wordt in het Kentekenregister. Deze datum is relevant voor de houderschapsbelasting en de verzekeringsplicht.

Tachograafspecial RDW

Recent publiceerde de RDW een speciaal magazine met veel informatie over de tachograaf. Van harte aanbevolen!


Contactpersoon
Tom van Steijn
Tom van Steijn
Sectiemanager RAI CarrosserieNL
+31 6 53 70 04 10
Eugène Moerkerk
Eugène Moerkerk
Beleidsadviseur
+31 20 504 4972