Project Perspectief 2025

27 november 2019

Op donderdag 31 oktober 2019 vond de terugkombijeenkomst voor deelnemers en betrokkenen van het project ‘Perspectief 2025’ plaats.

Video acties toekomstscenario’s

De bijeenkomst startte met de première van de video waarin enkele deelnemers iets vertellen over hun deelname en de acties die zij hebben ondernomen op basis van de toekomstscenario’s.

Early warning signals

Vervolgens gingen de deelnemers in gesprek over de “early warning signals” die zij het afgelopen jaar hebben gemonitord: welke signalen in de omgeving zien zij nu al, die er op wijzen dat de toekomst richting een bepaald toekomstscenario gaat?

Het ideale carrosserie- of schadeherstelbedrijf in 2025

Daarna gingen de deelnemers aan de slag met de vraag “Hoe ziet het ideale carrosserie- of schadeherstelbedrijf eruit in het jaar 2025?”. Met de kennis uit de toekomstscenario’s vulden zij voor hun ideale bedrijf een “business model canvas” in. Via dit model beantwoordden zij vragen als:

  • Welk “probleem” van uw klant wilt u oplossen, wie is uw klant, hoe bereikt u deze klant en wat voor type klantrelatie wilt u opbouwen?
  • Met welke middelen, activiteiten en partners wilt u het “probleem” van uw klant oplossen?
  • En niet onbelangrijk, wat zijn uw belangrijkste kosten en opbrengsten?

Vacatureteksten medewerkers in 2025

Tot slot gaven de deelnemers feedback op de in ontwikkeling zijnde vacatureteksten voor medewerkers in het jaar 2025. Wat voor type werknemers hebt u in elk toekomstscenario nodig in het jaar 2025? Welke kennis en kunde moeten zij in huis hebben? En niet onbelangrijk, hoe kunnen zij die benodigde kennis en kunde opdoen?

Ben jij al voorbereid op de toekomst?

Wilt u ook aan de slag met de toekomst van uw bedrijf of loopbaan? Laat u dan inspireren door enkele werkgevers uit het project ‘Perspectief 2025’. Zij ondernamen actie op basis van de toekomstscenario’s.  Benieuwd hoe zij dat hebben aangepakt? Bekijk dan deze video: