Training: Hoe geef je een effectieve gastles?

7 januari 2020

Een gastles geven of bedrijfsbezoek organiseren waardoor jongeren enthousiast worden over techniek en carrosseriebouw. Daar komt meer bij kijken dan alleen passie voor je vak, ook de juiste didactische aanpak is belangrijk. Gelukkig is er een (gratis) training beschikbaar die u daarbij ondersteunt.

Gastles vmbo

Hoe speel je in op de belevingswereld en interesses van de leerlingen? Hoe spreek je hen aan in begrijpelijke taal? Hoe kun je hen boeien en nieuwsgierig maken?

Daarvoor is kostenloos de training ‘Het geheim van een goede gastles of bedrijfsbezoek’ beschikbaar, ontwikkeld in samenwerking met JetNet&TechNet voor professionals uit het bedrijfsleven die gastlessen en/of bedrijfsbezoeken willen verzorgen voor leerlingen in het voortgezet onderwijs.

Inhoud van de training

Deze training wordt gegeven door Coen Berends (trainer van JetNet&TechNet) en biedt handvatten, tips en inspiratie voor goede, effectieve gastlessen en bedrijfsbezoeken.

Onderwerpen:

  • De doelgroep: Wie zijn de leerlingen en hoe spreek ik hen aan?
  • Vormgeven gastles/bedrijfsbezoek: Opbouw, inhoud en werkvormen.
  • Didactiek: Hoe ga je om met een groep leerlingen?

Wanneer?

Donderdag 16 januari 2020 van 12.30 tot 17.00 uur bij FOCWA in Woerden.
Locatie is Pompmolenlaan 10 F, 3447 GK in Woerden.

Wilt u deze training volgen?

Voor meer informatie over de training, kijk op www.gastlessenzogeregeld.nu/trainingen. Direct voor deze training aanmelden? Klik dan op deze link. Na uw aanmelding ontvangt u een bevestiging. Deelname aan de bijeenkomst is gratis. Wel brengt de organsiatie bij een ‘no-show’ € 35,- (excl. BTW) per persoon in rekening voor de gemaakte kosten.

Powerpoint voor gastles carrosseriebouw beschikbaar

Uiteraard is er binnen RAI CarrosserieNL ook de nodige ervaring met het ondersteunen van bedrijfsbezoeken en gastlessen. Zo hebben wij onder meer een Powerpoint-presentatie beschikbaar. Neemt u daarvoor contact op met Jasper Burgers (gegevens hiernaast).


Contactpersoon
Jasper Burgers
Jasper Burgers
Beleidsadviseur RAI CarrosserieNL
+31 20 504 4993