Inspirerende vakreis RAI Aftermarket Automechanika Shanghai

13 december 2019

Op 29 november vertrok een delegatie bestaande uit 20 personen van de sectie RAI Aftermarket naar Shanghai voor een 6-daagse vakreis. Centraal op het programma stond de beurs Automechanika, de tegenhanger van de Automechanika in Frankfurt, in combinatie met verschillende bedrijfsbezoeken, waaronder Robert Bosch en MPM International Oil Company.

Zo werden twee fabrieken van Bosch in Suzhou bezocht waar de gastheren Andreas Mayer en René Heidt rondleidingen verzorgden in de productiefaciliteiten van ABS- en EPS-systemen en presentaties gaven over trends en ontwikkelingen in de Chinese aftermarket. Bij MPM traden Di Shi Li en Ti Pau Li op als gastheren en werden verschillende dealerbedrijven (Maserati en Audi) en werkplaatsen bezocht.

Automechanika Shanghai verschafte de deelnemers een helder inzicht in onder andere de ontwikkelingen op het gebied van autonoom rijden en de impact die tal van digitale oplossingen hebben op de Chinese automotive aftermarket en daarbuiten, vertelt sectiemanager Jeroen van de Braak. Op de beursvloer kreeg het gezelschap een VIP-ontvangst op de stand van Bosch en die van MPM.

Niet alles elektrisch

Illustratief voor de importantie van de tentoonstelling is de enorme omvang en de belangstelling voor deze vakbeurs. In totaal trok het event 160.000 bezoekers en toonden 6.230 exposanten op een beursoppervlakte van 360.000 m2 hun laatste innovaties. Hij noemt het opvallend dat het beeld, al zou de mobiliteit in de Volksrepubliek inmiddels in hoge mate geëlektrificeerd zijn, in schril contrast staat met de werkelijkheid. ‘Nagenoeg niemand rijdt in Shanghai elektrisch, met uitzondering van scooters en compacte stadsbussen.’

Inspirerend

Van de Braak kwalificeert de vakreis als informatief, verhelderend, inspirerend en een eye-opener voor hetgeen de sector allemaal te wachten staat. ‘Dit initiatief bewijst opnieuw, na de eerdere reizen naar Las Vegas en Moskou, voor herhaling vatbaar te zijn.’


Contactpersoon
Jeroen van de Braak
Jeroen van de Braak
Sectiemanager RAI Aftermarket
+31 20 504 4954