Subsidie voor elektrische taxi en rolstoelbus

21 januari 2020

Elektrische taxi’s, rolstoeltaxi’s en taxibusjes voor meer dan negen personen komen in aanmerking voor de zogenaamde Milieu-investeringsaftrek (MIA). Deze categorieën voertuigen zijn opgenomen op de Milieulijst 2020. De subsidie is bedoeld om de aanschaf van minder milieubelastende bedrijfsmiddelen te stimuleren.

De elektrisch aangedreven taxi is nieuw op de lijst, net als de elektrisch aangedreven taxi met negen zitplaatsen of voor rolstoelvervoer. Deze voertuigen komen in aanmerking voor de MIA-regeling, mits aan de gestelde eisen wordt voldaan. Voor de personentaxi geldt dat deze volledig elektrisch aangedreven moet zijn. De elektrische taxi komt voor maximaal 40.000 euro van het investeringsbedrag in aanmerking voor de MIA.

VVR

Voor de andere categorie elektrische taxivoertuigen is dat bedrag ten hoogste 75.000 euro. Specifiek gaat het om voertuigen die volledig elektrisch worden aangedreven en negen zitplaatsen hebben, of die zijn ingericht voor het vervoer van rolstoelgebruikers in hun rolstoel. Zo’n bus moet onder meer voldoen aan de Code Veilig Vervoer Rolstoelgebruikers (VVR).

Over MIA\Vamil

De Milieulijst wordt jaarlijks bijgewerkt en gepubliceerd. Met de MIA kunnen ondernemers een beroep doen op een aftrek die kan oplopen tot 36 procent van het investeringsbedrag. In totaal staan er dit jaar 315 bedrijfsmiddelen op die in aanmerking komen voor de MIA en de Vamil (willekeurige afschrijving milieu-investeringen).

Meer informatie over deze regeling leest u ook in dit artikel op onze website.