Webinar: Corona en continuïteit : Hoe QRM en HR uw bedrijf kunnen helpen

24 maart 2020

De corona crisis heeft een grote impact op onze samenleving, en daarmee ook op uw onderneming, uw klanten en werknemers. Het is nog moeilijk om in te schatten wat exact de impact voor ons allen zal zijn, maar het zal zeker gevolgen hebben.

QRM

Maar de situatie biedt ook kansen. Juist nu is het goed om te kijken naar de mogelijkheden die er in uw eigen onderneming ontstaan. De kans om zaken aan te pakken waar anders nooit tijd voor beschikbaar is. Om uw werkprocessen aan te passen, om effectiever en efficiënter te gaan werken. Om de goede ideeën van uw medewerkers op te pakken. Juist nu is het moment om met uw onderneming een stap vooruit te zetten.

Om ondernemers in de carrosserie- en trailerbouwbouw te inspireren, helpen en ondersteunen organiseren RAI Carrosserie NL en OOC op 2 april 2020 tussen 10:00 en 11:00 uur een webinar. Dit webinar is in samenwerking  met Lean Improvers en een OOC HR adviseur.

 Inhoud
In dit webinar gaan wij u een aantal handreikingen geven op het gebied van (veranderingen in) bedrijfsprocessen en HR en bijbehorende acties die u, juist op dit moment, kunt ondernemen om de impact van corona te beperken en continuïteit van uw onderneming te waarborgen.
Aan bod komen de lessen geleerd uit de QRM pilot en gaan we in op een aanpak die u kunt inzetten om de effectiviteit en efficiëntie van uw organisatie te vergroten. 
Het belang van foutloos werken, het inzichtelijk maken van bewerkingstijd zodat voor- en nacalculatie dichter bij elkaar komen en het belang van een goede planning, gecombineerd met actieve sturing. Methodieken die zich bewezen hebben in het verbeteren van het bedrijfsrendement.

Deze methodieken hebben gevolgen voor uw personeel, de wijze waarop ze werken en betrokken zijn bij de organisatie. In het webinar is er aandacht voor de ondersteuning die u kunt krijgen vanuit de HR adviseurs van het OOC. We gaan in op de ondersteuning die deze specialisten u kunnen bieden.

Na dit webinar weet u:

  • Hoe QRM u kan helpen effectiever en efficiënter te werken
  • Welke lessen uit de QRM pilot wellicht ook voor uw organisatie nuttig zijn
  • Op welke vlakken de HR adviseur van het OOC u kan ondersteunen

Aanmelding
Voor het volgen van dit webinar is aanmelden nodig. 
Na het aanmelden ontvangt u een mail met de link naar de pagina waar het webinar gaat plaatsvinden. In deze mail staan alle praktische gegevens. 
Het is mogelijk om tijdens  het webinar uw vragen via live-chat in te sturen. Deze zullen tijdens of na het webinar beantwoord worden.
Aan deelname aan het webinar zijn geen kosten verbonden.

Vervolg
Voor deelnemers aan het webinar bestaat na afloop de mogelijkheid om op bedrijfsniveau verdere ondersteuning aan te vragen op het gebied van HR advies en bedrijfsprocessen of te sparren wat voor uw bedrijf de beste strategie is de komende periode door een mail te sturen naar carrosserienl@raivereniging.nl.


Contactpersoon
Roelof de Haan
Roelof de Haan
Beleidsadviseur RAI CarrosserieNL
+31 20 504 4992