Update per 1 juli van Coronaprotocollen Carrosseriebranche en Mobiliteitssector

1 juli 2020

Vanwege de per 1 juli door de overheid gewijzigde coronamaatregelen, hebben wij voor u een overzicht gemaakt van de belangrijkste aanpassingen in het Coronaprotocol voor de Carrosseriebranche en het Protocol voor de Mobiliteitssector.

Belangrijkste aanpassing Carrosseriebranche protocol:

Samen reizen is toegestaan:

 1. Alle zitplaatsen zijn beschikbaar
 2. Bij reizen met privé-auto zijn niet-medische mondneusmaskers aanbevolen bij passagiers uit verschillende huishoudens.
 3. In taxi’s, busjes en touringcars zijn verplicht:
  - reserveren, 
  - gezondheidscheck
  - niet-medische mondneusmasker
 4. In het openbaar vervoer: het dragen van niet-medische mondneusmaskers verplicht en vermijd de spits.
 5. Zorg voor extra ventilatie in vervoersmiddel, bij mooi weer door het raam te openen.
 6. Zorg voor een optimale hygiëne door de bedieningsmiddelen extra te reinigen (stuur, versnellingspook, deurklink, touchscreen etc.) en regelmatig te desinfecteren met 70% isopropylalcoholdoekjes of schoonmaakalcohol van 70% (IPA) in andere vormen.

Belangrijkste aanpassingen mobiliteitsprotocol:

 1. Toevoeging equipmentbedrijven in het mobiliteitsprotocol met vermelding naar inhoud coronaprotocol,
 2. Testen op corona. Het is voor iedereen mogelijk die klachten heeft, die mogelijk wijzen op coronabesmetting, zich op corona te laten testen. Klachten kunnen zijn: verkoudheid, kortademigheid, hoesten, verhoging, koorts of plotseling verlies van reuk of smaak. Een afspraak kan gemaakt worden via landelijk telefoonnummer 0800-120 Hiervoor is het Burger Service Nummer (BSN) nodig (zie paspoort, ID of rijbewijs). De test is gratis. Na de test gaat men direct naar huis en blijft thuis tot de uitslag bekend is. Bij een positieve test vindt nader contactonderzoek door de GGD plaats en gaat de persoon in quarantaine.  Is de test negatief, dan blijft de persoon thuis tot deze 24 uur klachtenvrij is.

Download
Het geüpdatete protocol voor de carrosseriebranche is te vinden als bijlage 4 (vanaf pagina 28) in het protocol voor de mobiliteitssector dat u hier kunt downloaden.


Contactpersoon
Jasper Burgers
Jasper Burgers
Beleidsadviseur RAI CarrosserieNL
+31 20 504 4993