Mobility Lab helpt startups om nieuwe mobiliteitsconcepten te testen in de praktijk, waarmee men de aandacht van investeerders kan trekken. Pilots hiertoe vinden plaats in Rotterdam, Noord-Brabant en Limburg, bij organisaties, gemeenten en bedrijven met een mobiliteitsvraagstuk. Dit jaar treedt ook de provincie Utrecht als partner toe tot het programma.
Startups uit binnen- en buitenland
Mobility Lab is niet nieuw. In de vijf voorgaande edities leidde het startup-programma tot honderden banen en hebben de startups ruim 34 miljoen euro aan funding opgehaald om op te kunnen schalen. In de afgelopen jaren deden 89 startups uit binnen- en buitenland mee aan Mobility Lab en werden 74 pilots uitgevoerd. Mobility Lab bracht onder meer al pilots tot stand bij diverse gemeenten, Ahoy, de Efteling, Eindhoven Airport, RET Rotterdam, en Dura Vermeer. Bekende deelnemers uit eerdere edities zijn onder meer Amber, Felyx, Cargoroo, Tiler, SD Insights, Citysteps, Juuve en Samotics.
Praktijktesten
“Met projecten als Mobility Lab geven we startups die klaar zijn om te gaan testen in de praktijk een kans zich verder te ontwikkelen. Ze worden gekoppeld aan een bedrijf of organisaties met als doel de mobiliteit te verbeteren. Dat heeft effect op de mobiliteitssystemen van de deelnemende regio’s, maar ook in de rest van Nederland en zelfs daarbuiten”, vertelt Paul Bevers, clusterhoofd Innovatie en Ontwikkeling van SmartwayZ.NL.
Aanmelden
Tot en met 31 mei 2022 kunnen startups zich aanmelden via mobilitylab.nl. Uit de aanmeldingen worden 25 startups geselecteerd voor het programma van Mobility Lab. Het programma koppelt hen aan een eerste aansprekende klant. Ook kunnen de deelnemers rekenen op juridisch-, marketing- en communicatieadvies én hulp bij het vinden van funding.
Meer informatie is te vinden op www.mobilitylab.nl.