Pon start MOVE Mobility Experience

22 november 2019

Hoe bewegen wij ons in de toekomst door de stad? Wat is een slim fietspad? Hoe gaan we om met deelvervoer? En kunnen auto’s in de toekomst vliegen? Met het onlangs in Amsterdam geopende Move Mobility Experience wil Pon bezoekers uitdagen over dit soort vragen na te denken.

De eerste mobiliteitsexperience van Nederland biedt een interactieve reis door de geschiedenis en de toekomst van mobiliteit.

MOVE is gevestigd pal naast het Olympisch stadion, vlakbij één van de drukste verkeersaders van Amsterdam. Speciaal ontwikkelde interactieve spellen leiden jong en oud langs verleden, heden en toekomst. 

Zwevende taxi

Zo is bij MOVE niet alleen de allereerste elektrische deelauto ooit te zien en te besturen - de WitKar - maar ook die van vandaag en morgen. Zo kan met vier personen gereden worden in een zelfrijdende, elektrische taxi. De taxi reist virtueel door het Amsterdam van 2040. Eerst zwevend, vlak boven de weg, dan hoog in de lucht en vervolgens door de karakteristieke grachten in het centrum van de stad. Op de fietssimulator kunnen twee personen racen tegen de klok, niet alleen bergop maar ook door bijvoorbeeld slim de kortste route naar de binnenstad te kiezen.

Ride-Out

Behalve inkijkjes in de toekomst van mobiliteit en de verschillende mobiliteitsdiensten, zijn bij MOVE ook de nieuwste en toekomstige modellen fietsen en auto’s te bewonderen, van onder meer Gazelle, Cervélo, Audi, Porsche en Bentley. Binnen MOVE bevindt zich ook de ‘Ride Out’, een plek waar fietsliefhebbers van binnen en buiten Amsterdam de innovaties van morgen kunnen zien, tochten kunnen ondernemen met profwielrenners en workshops kunnen volgen.

Deelvervoer per hub

All day restaurant Madame Cyclette is de perfecte start en finish van een fietstocht door Amsterdam. MOVE draagt direct bij aan het leefbaar houden van de stad Amsterdam. Vanuit een hub worden verschillende vormen van deelvervoer aangeboden, waaronder elektrische fietsen en auto’s.

Pon is de grootste mobiliteitsgroep van Nederland, met onder meer Gazelle, Swapfiets, Caterpillar, Greenwheels, Shuttel, Volkswagen en SEAT in het producten- en dienstenpakket.