Winnaars Fiets Innovatie Awards 2022

10 maart 2022

De winnaars van de Fiets Innovatie Awards 2022 zijn bekend. Tijdens een speciaal online event zijn de Ziemi fietsverlichting, de Battery-box van Battery Control en de Reco One e-bike van Advanced Ebike uitgroepen tot de winnaars van de prestigieuze fietsprijs.

RAI Vereniging organiseert de Fiets Innovatie Awards voor de 17e keer. De Fiets Innovatie Awards zijn in het leven geroepen om nieuwe producten en toepassingen op het gebied van fietsen extra onder de aandacht te brengen van het publiek en productvernieuwing te stimuleren. Daarnaast wil RAI Vereniging extra aandacht vestigen op het belang van deze innovaties voor de ontwikkeling van de fietsbranche.

Winnaars 2022
Dit jaar telt de Fiets Innovatie Awards drie winnaars:

Ziemi fietsverlichting
Een fietslamp die het onderlichaam van de fietser verlicht en zo de bewegende benen, ook wel 'biomotion' genoemd, zichtbaar maakt. Als medeweggebruikers deze biomotion zien, herkennen ze deze verkeersdeelnemer sneller en zijn ze oplettender en voorzichtiger. Ziemie is niet hinderend voor ander verkeer.

Battery-box
De Battery-box is ontwikkeld voor het veilig laden van lithium-ion e-bike batterijen. Als bij het laden een accubrand zou ontstaan, dan is de box bestand tegen de explosieve druk die ontstaat. De box houdt controle over het vuur en de hoge temperatuur, de giftige rookgassen worden veilig afgevoerd en houdt het vuur, met mogelijke rondvliegende cel-deeltjes, in de box.

Reco One
De Reco One e-bike van het Duitse merk Advanced Ebike is het resultaat van een lang gekoesterde wens om duurzaam fietsen te produceren. De Reco One is voorzien van een innovatieve frametechnologie bestaande uit composietmateriaal dat 100 procent kan worden gerecycled. Het frame wordt met behulp van een spuitgietproces in Duitsland vervaardigd. De productie resulteert in 50 procent minder CO2-uitstoot.

Jury
De fietsen worden door een deskundige en onafhankelijke jury beoordeeld. De vakjury bestaat uit experts van de redactie Tweewieler, NieuwsFiets, ANWB Media en RAI Vereniging. Voor de beoordeling van de inzendingen kijkt de jury naar – technische – vernieuwing.  Zij richt zich daarbij op totaal nieuwe producten, vernieuwde producten, nieuwe werkingen of effecten en een combinatie van producten die tot een nieuw resultaat leiden.

Kijk op www.fietsawards.nl voor foto's van de winnaars, alle genomineerden of meer informatie over de Fiets Innovatie Awards.

 


Contactpersoon
Lise-Lotte Kerkhof
Lise-Lotte Kerkhof
Woordvoerder
+31 6 13 05 34 84