SCIP database

16 november 2020

Ondanks de vele bezwaren vanuit onze Europese koepelorganisaties treedt op 5 januari 2021 een nieuwe Europese verplichting in werking voor alle bedrijven, ook importeurs en distributeurs, die producten met SVHC-stoffen leveren aan professionele afnemers. In samenwerking met brancheorganisatie FME heeft RAI Vereniging een Factsheet SCIP Database ontwikkeld over deze nieuwe verplichting. Dit mede om omvangrijke ICT-investeringen bij u te voorkomen.

In het document is uitgelegd hoe Nederland de Europese verplichting heeft opgenomen in het 'Besluit melden bedrijfsafvalstoffen en gevaarlijke afvalstoffen' en adviseert RAI Vereniging hoe uw bedrijf op een relatief eenvoudige wijze toch kan voldoen aan de nieuwste Europese eisen op het gebied van gevaarlijke stoffen.

Download factsheet onderstaand

Eugène Moerkerk