Over de sectie Equipment

De sectie Equipment vertegenwoordigt 53 bedrijven, bijna allen fabrikant, importeur en leverancier van werkplaatsequipment, carwash en handgereedschappen.

De markt bestaat in de basis uit vijftien fabrikanten/importeurs van werkplaatsuitrusting, vijf carwash fabrikanten en ongeveer twintig importeurs van handgereedschappen. Zij kenmerkt zich als een compacte markt met veel marktaanbieders en heeft dus ook een brede marktwerking.

Leden van de sectie Equipment leveren aan auto-importeurs, merkdealers, universele garages, schadebedrijven, bandenspecialisten, truck- en trailerbedrijven en pompstations.

Lobby 
Het doel hiervan is de besluitvorming te beïnvloeden ten gunste van een toekomstbestendige Nederlandse Equipment, Carwash en Tools industrie, direct ondersteund vanuit de eigen Europese koepelorganisatie EGEA.

Dit wordt bereikt door input te geven aan en het uitdragen van EGEA-activiteiten en standpunten. Daarnaast vindt  lobby plaats voor huidige en toekomstige wet- en regelgeving en de implementatie daarvan.

Platformfunctie 
Het doel hiervan is het vakmanschap, ondernemerschap en innovatiekracht van de Nederlandse toeleveringsindustrie te promoten en één centrale plek te geven. Daarnaast moet een omgeving gecreëerd worden waar de markt zich thuis voelt. 

Dit wordt bereikt door het organiseren van netwerkbijeenkomsten en collectieve promotie en de leden actief te betrekken bij en informeren over de werkzaamheden (voor en door de leden). Daarnaast is het belangrijk om input te  geven aan en het uitdragen van EGEA-activiteiten en standpunten. 

Bestuur van de sectie Equipment 
Bernard de Graaf (Voorzitter) - directeur Rupro Beheer 
Arthur Wessels (werkgroep carwash & tools)  - directeur WashTec Benelux
Eric van ’t Oever (werkgroep RAI Keurmerk Hefbruggen) - Manager Producten en Techniek Explora BV

Patrick Andriessen (werkgroep APK) - directeur Technisch Bureau Andriessen B.V. 
vacature (werkgroep communicatie)

Contactgegevens

Martijn van Eikenhorst  
Sectiemanager 
Equipment
    
Telefoon: 06 - 24 233 324  
m.v.eikenhorst@raivereniging.nl 

Carmen Breeuwer 
Secretaresse  
  
Telefoon: 020 504 49 12 
c.breeuwer@raivereniging.nl