Testcampagne Connected Transport van start

12 september 2019

Op 9 september is de testcampagne van het project 'Integrator Connected Truck Trials' van start gegaan. Gedurende 12 weken monitort TNO 10 trucks, uitgerust met verschillende sensoren, op het gebied van brandstofverbruik, chauffeursgedrag en business case, terwijl ze hun dagelijkse ritten uitvoeren in de container – of de bloemenlogistiek. Een belangrijke opmaat naar veilige uitrol van connectiviteit in het zware wegtransport.

Op 9 september is de testcampagne van het project ‘Integrator Connected Truck Trials’ van start gegaan. Gedurende 12 weken monitort TNO 10 trucks, uitgerust met uitgebreide sensor- en camerasystemen, terwijl ze hun dagelijkse ritten uitvoeren in de container – of de bloemenlogistiek.

Connected Transport: in kaart brengen van de impact

Connected Transport technologieën vinden hun weg steeds meer naar de logistieke sector in Nederland. In oktober 2018 werd in de Experience Week Connected Transport in oktober voor het eerst grootschalig met behulp van Adaptive Cruise Control (ACC) technologie door vrachtwagens in konvooi gereden. In deze week lag de nadruk op sociale innovatie en het kennismaken van de chauffeurs met konvooi rijden. Voor het eerst werd er gereden met beladen voertuigen en professionele chauffeurs.

Naar bericht