Over sectie Fietsen

Het secretariaat van de sectie Fietsen is gevestigd in Amsterdam, in het gebouw Amtrium van RAI Amsterdam.

Om het zeer innovatieve karakter van de Nederlandse fietsindustrie te onderstrepen, organiseren wij jaarlijks de uitreiking van de Fiets Awards. Tot slot zijn wij een zeer actief lid van de Europese organisatie CONEBI. Deze spreekbuis voor de fietsindustrie maakt zich sterk voor een dominantere positie van de fiets op de Europese agenda. Zo is er dankzij CONEBI sinds begin 2017 zelfs een officiële fietsambassadeur binnen de Europese Commissie actief. Verder vervult de fietskoepel een belangrijke rol bij het harmoniseren van wet- en regelgeving. Onze industrie is immers sterk internationaal gericht en regelgeving komt in hoge mate uit Brussel.

Ledenlijst
Een overzicht van de aangesloten leden van de sectie Fietsen vindt u hier.

Het bestuur van de sectie bestaat uit de volgende leden:
Huub Lamers (voorzitter) - Gazelle/PON Bicycle Group
René Veenhuizen (vice-voorzitter) - Shimano Benelux
Walter van den Hoven - Schwalbe Nederland
Epco Vlugt - Accell Group
Jack Duis - CST
Mark Stork - Stella
Charles Drapers - Pointed N.V.
Petra de Fluiter - Trek BeNeLux

Remco Tekstra