Hoofdbestuur RAI Vereniging

Hoofdbestuur RAI Vereniging

Het hoofdbestuur van RAI Vereniging is belast met het besturen van de vereniging.

In het hoofdbestuur hebben zitting: de algemeen voorzitter van RAI Vereniging en minimaal vier en maximaal zes leden van RAI Vereniging.

Bewaker van algemene en formele belangen

Hoe het hoofdbestuur van RAI Vereniging opereert

Het hoofdbestuur is belast met het besturen van RAI Vereniging. Het ontwikkelt een visie op mobiliteit en een daarvan afgeleide strategische agenda, die maatschappelijk relevant zijn en door de leden worden gedragen. Het hoofdbestuur geeft daarmee richting aan de belangenbehartiging bij overheden, zowel nationaal als internationaal, en aan de belangenbehartiging bij de aan de vereniging verbonden ondernemingen. Tevens geeft het hoofdbestuur richting aan de dienstverlening aan de leden. Dit laatste gebeurt in afstemming met de sectiebesturen, waarbij een balans wordt gezocht die recht doet aan de mate van autonomie waarover de secties beschikken.

Het hoofdbestuur van RAI Vereniging bestaat op dit moment uit vijf personen en kent één vacature. De algemeen voorzitter is in november 2022 aangetreden, de overige leden hebben sinds november 2016 zitting in het hoofdbestuur. De algemeen directeur van RAI Vereniging, Olaf de Bruijn, is ambtelijk secretaris van het hoofdbestuur

Ontmoet ons hoofdbestuur

Bestuur RAI Vereniging

Het bestuur van RAI Vereniging bestaat uit de volgende leden:

 • Algemeen Voorzitter

  Frits van Bruggen

  Frits van Bruggen is sinds 16 november 2022 algemeen voorzitter van RAI Vereniging en daarmee voorzitter van het hoofdbestuur. Hij is zeer ervaren en kent de mobiliteits­branche op zijn duimpje. Zo was hij bijna zeven jaar lang hoofddirecteur van de ANWB waar hij ook elf jaar lang in de directie zat. De functie van voorzitter combineert hij met zijn rol als CEO van MN, één van de grootste pensioenuitvoerders en vermogensbeheerders voor Nederlandse pensioenfondsen.

 • Penningmeester

  Ron Snoeks – Snoeks Automotive B.V.

  Ron Snoeks heeft in november 2022 het penningmeesterschap overgenomen van Eric Louwman. Ron Snoeks is CEO van Snoeks Beheer. Snoeks Automotive is toeleverancier aan de auto-industrie met het leveren van inrichtingsmodules aan vrijwel alle bestel­wagenfabrikanten. Het hoofdkantoor is gevestigd in Nieuw-Vennep. Snoeks produceert over de hele wereld en beschikt in Tsjechië over een eigen assemblage- en distributiecentrum.

 • Bestuurslid

  Maurice Geraets - NXP Semiconductors

  Maurice Geraets is Managing Director NXP Nederland en vanuit NXP betrokken bij diverse automotive en smart mobility initiatieven in Nederland en Europa. Uit die context draagt Maurice belangrijke kennis aan op het gebied van smart mobility en ICT. Een terrein waarop de ontwikkelingen in de mobiliteit razendsnel gaan.

 • Bestuurslid

  Eric Louwman - Louwman Group B.V.

  Eric Louwman is sinds zijn aantreden in 2016 penningmeester binnen het hoofdbestuur geweest. In november 2022 heeft hij het stokje overgedragen aan Ron Snoeks, maar heeft nog altijd zitting in het hoofdbestuur. In het dagelijks leven is Eric President van de Louwman Group, die onder andere importeur is van Toyota, Lexus en Suzuki in Nederland. Daarnaast is de Louwman Group actief op een breed scala van mobiliteits­initiatieven en diensten.

 • Bestuurslid

  Janus Smalbraak - Pon Holdings B.V.

  Janus Smalbraak is CEO van Pon Holdings, een van Nederlands grootste familiebedrijven. Pon levert hoogwaardige producten en oplossingen, ontwikkelt en produceert fietsen en heeft engineering oplossingen in diverse marktsegmenten. De onderneming opereert in een groot aantal markten, van personen- en bedrijfs­wagens en fietsen, tot vork­heftrucks, banden, wegenbouw- en grondverzetmachines, generatoren en totaaloplossingen voor de scheepvaart­industrie. Haar merkenportfolio bestaat uit onder andere Gazelle-fietsen, MAN trucks en een groot aantal automerken als Volks­wagen, ŠKODA, Audi, SEAT, maar ook Porsche, Lamborghini en Bentley. Daarnaast is hij lid Raad van Commissarissen IMCD, lid Raad van Advies Gilde Buy Out Partners en lid Raad van Advies CVC Capital Partners.

 • Bestuurslid

  Cor Baltus - Alliance Automotive Group Benelux

  Cor Baltus is in juni 2023 benoemd in het RAI Vereniging hoofdbestuur. Cor is in diverse rollen als bestuurder en als lid van de RAI Vereniging actief geweest, in de sectoren personen­auto’s, gemotoriseerde tweewielers en automotive aftermarket. Cor leidt de Benelux divisie van Alliance Automotive Group, een grote Europese speler in de automotive aftermarket. AAG is onderdeel van Genuine Parts Company, beursgenoteerd in Amerika, wereldmarktleider in de aftermarket. Daarnaast is hij voorzitter van Figiefa, de Europese koepel­organisatie voor de automotive aftermarket distributie. RAI aftermarket is tevens lid van deze Europese associatie.

  Foto: Promedia/Marcel Cazemier

Contact

De leden van het hoofdbestuur staan graag in contact met de leden van RAI Vereniging. U kunt hen dan ook benaderen met vragen en suggesties via het mailadres hoofdbestuur op raivereniging punt nl.