Hulp bij Brexit

30 oktober 2018

VNO-NCW en MKB-Nederland en de Rijksoverheid hebben samen met ING, Rabobank en ABN-Amro voor u de website Hulpbijbrexit.nl beschikbaar. Dat is een toolkit om het bedrijfsleven te helpen zich voor te bereiden op de Brexit.

Op HulpbijBrexit.nl vindt u informatie voor ondernemers als ondersteuning bij uw voorbereiding op de Brexit.

Tienduizenden Nederlandse bedrijven doen immers (direct of indirect) zaken met het Verenigd Koninkrijk.

Niet iedereen is zich volledig bewust van wat er op hen afkomt en realiseren zich bijvoorbeeld nog niet dat ze vanaf 29 maart 2019 echt weer met douaneformailiteiten te maken kunnen krijgen.

8 tips voor een goede voorbereiding

Op de site is onder meer deze lijst met 8 handzame tips te vinden aan de hand waarvan ondernemers hun voorbereiding op Brexit kunnen beginnen.

 

Brexit-loket Rijksoverheid

Het platform wordt continue verder uitgebouwd in samenwerking met de Rijksoverheid (die ook een speciaal Brexit-loket heeft), de banken en ondernemersorganisaties waar veel vragen over Brexit binnenkomen. Zo ontstaat een handzame toolkit voor ondernemers.

MKB.nl 

MKB.nl heeft veel informatie en activiteiten rond de Brexit. Omdat RAI Vereniging lid is van MKB-NL en VNO-NCW kunt u als RAI-lid gebruikmaken van alle geboden dienstverlening.

Brexit nieuwsbrief

VNO-NCW en MKB-Nederland verzorgen samen met de overheid ook de speciale Brexit nieuwsbrief, om ondernemers en geïnteresseerden te informeren over de voortgang in de onderhandelingen tussen de EU en het VK. Aanmelden daarvoor kan via deze link.