Nationaal Fietscongres 20-21 juni 2018, thema: fietsgeluk

11 juni 2018

Op 20 en 21 juni vindt weer het Nationaal Fietscongres plaats. Gastheer is dit jaar de Gemeente Rotterdam.

'Fietsgeluk' is het hoofdthema van de zevende editie van het Nationaal Fietscongres op 21 juni in Rotterdam. Dat wordt uitgewerkt aan de hand van verschillende onderwerpen: 'Fiets tussen stad en plattenland', 'Meer ruimte voor de fiets', 'Gericht stimuleren fietsgebruik', 'Fietsveiligheid' en 'Wind uit de andere hoek'.

Ook u krijgt de kans om een inhoudelijke bijdrage te leveren: deel uw idee met de organisatie en wie weet verzorgt u op 21 juni een inhoudelijke sessie.

Om een goede indruk te krijgen van het gebodene, kunt u kijken naar de Terugblik op de afgelopen twee edities.

Precongres
Op 20 juni maakt u kennis en praat bij met collega-fiestprofessionals en leert u door middel van verschillende activiteiten hoe gastheer Rotterdam de fiets op de kaart zet tijdens hét gezelligste fietsfeest van het jaar. Dit precongres wordt in de avond feestelijk afgesloten met een heerlijk diner.

Tour de Force - Innovatieprijs
Ook dit jaar wordt de Tour de Force-Innovatieprijs uitgereikt aan de meeste prikkelende, vernieuwende, overtuigende en uitvoerbare fietsinnovatie van 2018. Inmiddels zijn de genomineerden bekend. De uiteindelijke winnaar wordt gekozen tijdens het Nationaal Fietscongres door de aanwezige deelnemers en ontvangt € 10.000 om te besteden op een manier die de innovatie een stap verder  brengt in de praktijk.

Meer over de Innovatieprijs: www.tourdeforce2020.nl/innovatieprijs2018