RAI Vereniging partner Nationaal Verkeersveiligheidscongres

19 april 2018

RAI Vereniging is dit jaar voor het eerst partner van het toonaangevende Nationaal Verkeersveiligheidscongres (NVVC), op 26 april in Amersfoort. Met actieve bijdragen van leden uit diverse secties.

Als partner levert RAI Vereniging inbreng voor diverse programmaonderdelen van het Nationaal Verkeersveiligheidscongres (NVVC).

Het congres vindt plaats op 26 april (10:00-17:15 uur), in de Rijtuigenloods in Amersfoort. Georganiseerd door ANWB, SWOV en Veilig Verkeer Nederland en mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en RAI Vereniging.

Op de kennismarkt komen leden van nagenoeg alle secties producten tonen, wij leveren de keynote speaker Victor Lamme (gedragsspecialist), lichten wij samen met SWOV een tip van de sluier op van een onderzoek naar de verkeersveiligheidseffecten van ADAS in auto’s en bieden tot slot een video-impressie van de dag aan.

Het programma bestaat uit een kennismarkt die de hele dag doorloopt en een flink aantal presentaties en speeches, zowel plenair als in break-out sessies en ruime netwerkmogelijkheden. Doelgroep zijn gemeentes, beleidsmakers, verzekeraars en wetenschap.

Leden van RAI Vereniging die deelnemen zijn: Audi (onboard veiligheidssystemen), Batavus (v-light), Carpoint (diverse veiligheidsitems), Explora (bandenspanning- en profieldiepteapparatuur), Gazelle (zelfsturend prototype), Juncker (veiligheidsaccessoires fiets), Giant (dagrijverlichting), Gold Automotive (ADAS), KTM (motor met veiligheidssystemen), Lifehammer, NIU e-scooter (beschikbaar voor proefrit), Opel Insignia (intelligent videoscherm), Spanninga (high-end fietsverlichting en RAI Keurmerk Fietsverlichting), Volvo Trucks (veiligheidssystemen).

Voor ons is, als de 125-jarige belangenbehartiger van ‘alles dat rijdt op de weg’, ondersteuning van dit congres een logische stap. RAI Vereniging en haar leden willen immers met behulp van hun producten en diensten graag een actieve bijdrage leveren aan het terugdringen van het nog altijd veel te hoge aantal verkeersslachtoffers.

Meer informatie: Miranda Maasman