Meer ruimte (ook voor fietsen) in de werkkostenregeling

4 maart 2019

Per 2020 krijgen werkgevers meer financiële ruimte voor zaken die nodig zijn voor het werk, maar die ook een privévoordeel voor medewerkers bieden. Denk daarbij aan fietsen, maar ook de klassieke voorbeelden kerstpakketten en bedrijfsuitjes.

De zogenaamde ‘vrije ruimte’ in de werkkostenregeling die de fiscale wetgeving daarvoor kent wordt vanaf dat jaar namelijk verruimd van 1,2 naar 1,7% van de loonsom. In de praktijk kunnen werkgevers daardoor tot 2000 euro hogere onbelaste verstrekkingen aanbieden. Alleen bij een totale loonsom boven de 400.000 blijft de vrije ruimte van 1,2% gelden.

Mogelijkheden voor fietsen

De verruiming kan de fiets van de zaak een stuk bereikbaarder maken, maar zoveel voordeel als ten tijde van de speciale fietsregeling zit er helaas niet meer in. Gelukkig heeft ons pleidooi voor een gunstige leasefietsregeling wél gehoor gevonden bij de staatssecretaris. Er komt een bijtelling van 7%, die de leasefiets zeer aantrekkelijk maakt voor werknemers en die uitstekend past in een verantwoord en klimaatvriendelijk mobiliteitsbeleid.

Meer informatie: Sacha Boedijn, manager sectie Fietsen