Concept car SEKISUI verwondert bezoekers en bewoners Automotive Campus

3 oktober 2019

HELMOND - De concept car van het Japanse SEKISUI maakte de tongen los op de IAA in Frankfurt. Nu staat de futuristische auto op de Automotive Campus in Helmond. Van 30 september tot 11 oktober kunnen bewoners en bezoekers van de campus zich vergapen aan de nieuwste technologische snufjes die de fabrikant het afgelopen jaar presenteerde, zoals de tussenlaagfilmtechnologie die een (voor)ruit van een auto verandert in een display. De komst van de concept car naar Helmond is niet verwonderlijk. Onlangs zette SEKISUI een handtekening onder een huurcontract. Vanaf 1 oktober huurt het bedrijf een ruimte in het Automotive House.

SEKISUI breidt zijn aanwezigheid in Europa de komende jaren verder uit. Het legt daarbij de focus op de automotive industrie. Met nieuwe productiefaciliteiten in Nederland wil het bedrijf voldoen aan de toenemende vraag naar tussenlaagfilms en thermomanagementmaterialen. Deze worden onder andere gebruikt in krachtige batterijen en in energiebesturingseenheden voor elektrische auto’s. ‘De auto-industrie staat voor een revolutie. Wij kunnen hier als SEKISUI aan bijdragen en dan vooral op het gebied van e-mobiliteit’, legt Masayuki Suda, CEO van SEKISUI CHEMICAL uit. ‘Onze producten zijn essentieel voor onze klanten om gelijke tred te houden en concurrerend te blijven.’

Met meer dan 70 jaar ervaring in de productie en verwerking van kunststoffen vormt lichtgewicht de kern van het werk van SEKISUI. Het vervangen van metaal in een auto door hoogwaardige kunststoffen maakt het voertuig aanzienlijk lichter; een cruciale stap om de CO2-uitstoot in de auto-industrie daadwerkelijk te verminderen.

Europa is het centrum van de toekomstige auto-industrie en trends zoals CASE (Connected, Autonomous, Shared en Electric) krijgen hier sneller voet aan de grond dan in andere regio's. De Europese markt wordt daarom steeds belangrijker voor SEKISUI. Het bedrijf wil dan ook de activiteiten in Europa versterken en op dit gebied blijven investeren. De vestiging op de Automotive Campus in Helmond is daartoe de eerste concrete stap.

Lex Boon, directeur van de Automotive Campus, is blij dat SEKISUI zich verbindt aan het groeiende ecosysteem. ‘Ik ben trots dat we weer een internationale speler op de Campus mogen verwelkomen. Het rijtje met bewoners blijft maar groeien. Van innovatieve start ups tot veelbelovende scale ups en internationale topspelers en alles daartussenin. Ik ben er dan ook van overtuigd dat SEKISUI zich hier thuis gaat voelen. Het kan profiteren van de aanwezigheid van tal van prachtbedrijven, net zoals zij kunnen profiteren van de komst van deze Japanse topspeler in de automotive industrie.’ 

 

10 oktober vragensessie Concept Car 

Op donderdag 10 oktober is tussen 13.00 en 17.00 uur een medewerker van Sekisui aanwezig op de Automotive Campus om al uw vragen over de Concept Car te beantwoorden. Iedereen is deze middag vrij om langs te komen en de auto te bewonderen en te ervaren. De auto staat momenteel al in het Automotive House tentoongesteld, deze is natuurlijk nu al te bezoeken. Voor al uw inhoudelijke vragen over deze auto kunt u 10 oktober terecht.