Inspirerende Masterclass Future of Finance, een terugblik

11 oktober 2019

Op donderdag 20 juni organiseerden RAI Automotive Industry en PwC de masterclass ‘Future of Finance in the automotive industry’.

Alexander Staal, verantwoordelijk voor PwC’s Finance Consulting praktijk in Nederland, nam de deelnemers mee in de meest recent ontwikkelingen binnen de financiële functie. Hij onderschreef onder andere het belang van vergaande processtandaardisatie en data(modellen). Daarnaast leveren opkomende technologieën als Cloud ERP, Robotisering en Artificial Intelligence een bijdrage aan verdere standaardisatie en efficiënte bedrijfsvoering. Tijdens de discussie rondom Data & Analytics blijkt dat veel bedrijven nog worstelen met het leveren van real-time inzichten om beslissingen te ondersteunen.

Vervolgens vertaalde Arjan Verheij, Director Finance & Controlling bij Nedschroef, de mogelijkheden van de toekomst naar de praktijk door te vertellen over zijn huidige finance transformatie. In deze transformatie staan de principes standaardisatie, digitalisering en automatisering centraal om Nedschroef’s financiële functie klaar voor de toekomst te maken en de groeiambitie te ondersteunen. Dit voorbeeld uit de praktijk, inclusief bijbehorende uitdagingen, was erg herkenbaar voor alle deelnemers en leidde tot interessante discussies.

Ook benieuwd wat de ‘Future of Finance’ betekent voor uw organisatie? Neem dan eens een kijkje op de website van PwC.