Ford breidt QVM-programma uit

19 februari 2020

Ford Nederland heeft nieuwe gecertificeerde ombouwpartners aan zijn Qualified Vehicle Modifier (QVM)-programma toegevoegd. Dat zijn: Smartbox Nederland B.V., Tijhof Autotransportsystemen, VB-Airsuspension en Veth Automotive.

Ford Nederland startte eind 2018 met het QVM-programma. Toen sloten de eerste partners zich aan, in 2019 gevolgd door Van den Born en GEFCO Automotive. Daaropvolgend breidde Ford Nederland het programma snel uit.

Met uitbreiding van het QVM-programma kan Ford diverse specialistische producten en maatwerk leveren binnen de Transit-range. Met de nieuwe partners is deze nu beschikbaar met verschillende soorten chassisopbouw, maar bijvoorbeeld ook als laadwagen.

Ook de nieuwe ombouwers hebben de voorgeschreven kwaliteitsprocessen succesvol geïmplementeerd. “We willen uiteraard dat onze partners voldoen aan het de kwaliteits- en veiligheidsnormen die Ford Bedrijfswagens voorschrijft. Op deze manier kunnen we de kwaliteit van onze producten waarborgen. Tevens bieden de partners garantie die overeenkomt met de garantievoorwaarden van Ford”, aldus Emil Bos, manager Commercial Vehicles bij Ford Nederland.

Tijhof Autotransportsystemen is gespecialiseerd in autotransporters; met ruim 70 jaar ervaring in de carrosseriebouw ontwikkelt, produceert en importeert men autotransporters en aanhangwagens. Smartbox Nederland produceert gesloten laadbakken en heeft voor elk Ford-chassis een oplossing; met slim innoveren en engineeren zegt Smartbox zo’n 20-25% lichter te zijn. VB-Airsuspension is al meer dan 25 jaar ontwikkelaar en leverancier van (lucht)veersystemen voor de lichte bedrijfswagens van Ford. Veth Automotive tot slot is een internationale allround leverancier voor het aanpassen en inrichten van bedrijfswagens tot vijf ton GVW.

Bron: TransportenMilieu