Ook financiële steun voor fietsen- en brommerzaken

14 april 2020

De coronacrisis raakt meer sectoren dan in eerste instantie voorzien. Daarom heeft het kabinet bekendgemaakt dat zij de doelgroep voor de steunmaatregel eenmalige tegemoetkoming voor ondernemers (TOGS) uitbreidt naar een aantal andere sectoren. Ook ‘winkels in fietsen en bromfietsen’ kunnen daardoor binnenkort beroep doen op deze financiële steun.

Fietsenwinkel

De TOGS is een financiële tegemoetkoming voor ondernemers in de vorm van een belastingvrije gift van 4.000 euro. De gift is bedoeld voor ondernemers in sectoren die direct zijn getroffen door kabinetsmaatregelen ter bestrijding van het coronavirus.

In eerste instantie werd alleen gekeken naar sectoren die direct getroffen werden door de volgende drie overheidsmaatregelen: gedwongen sluiting van bepaalde bedrijven, het verbod op het organiseren van bijeenkomsten en evenementen en het negatieve reisadvies. Ondernemers in de sector non-food mogen gewoon open mogen blijven, dus daarvoor was de regeling eerder niet toegankelijk. Maar doordat mensen het dwingende overheidsadvies om zoveel mogelijk thuis te blijven en anders 1,5 afstand te houden over het algemeen goed opvolgen lopen de omzetten intussen wel sterk terug.

Vandaar dat nu toch is besloten tot uitbreiding van de doelgroep van deze steunmaatregel naar onder andere ‘winkels in fietsen en bromfietsen’, ‘verhuur van personenauto’s en lichte bedrijfsauto’s (geen operational lease) en verhuur en lease van vrachtwagens, autobussen en campers en benzinestations. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) streeft ernaar om aanvragen van de nu toegevoegde sectoren vanaf woensdag 15 april mogelijk te maken.

Kijk hier voor meer informatie.