Uitnodiging QRM-webbijeenkomst op 23 april: 'Waarom de planning de productie in de war schopt'

15 april 2020

RAI CarrosserieNL en het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Carrosseriebedrijf (OOC) nodigen u graag uit voor de QRM-webbijeenkomst ‘Waarom de planning de productie in de war schopt’ op donderdag 23 april 2020.

QRM

Veel carrosserie- en trailerbedrijven hebben moeite met het halen van hun planning. Dit zal het geval zijn nu het coronavirus heerst maar ook in de periode daarvoor was het zo dat projecten langer duren dan verwacht, materialen zijn niet op tijd aanwezig, reparaties komen onverwacht binnen. Nu schakelen zorgt dat na de coronaperiode de planning niet meer de productie in de war schopt.

Waarom is het toch zo lastig om de planning daadwerkelijk te realiseren?
In deze webbijeenkomst wordt besproken waarom u gedetailleerd moet weten hoe uw product tot stand komt en hoe u kunt sturen met behulp van een afloopschema. Ook gaat het over hoeveel beschikbare uren uw mensen op de vloer hebben en wat uw verkoper nou eigenlijk aan de klant beloofd.

Wat moet u eigenlijk weten om realistisch te kunnen plannen, sturen en uw proces te verbeteren? De specialisten van Lean Improvers delen graag hun ervaringen opgedaan met de carrosseriebouwbedrijven uit de QRM-pilot en andere branches in de MKB-maakindustrie.

Een andere manier van organiseren van het werk, heeft ook invloed op de medewerkers. Hun vaardigheden moeten verbreed worden. Aan de hand van een strategische personeelsplanning kan hiervoor een opleidings- en ontwikkelingsprogramma opgesteld worden. OOC HR-adviseur Maria van Lith zal hierop in gaan.

Het toepassen van QRM zal leiden tot lagere kosten, een hoger rendement, hogere leverbetrouwbaarheid, een beter inzicht in de eigen werkprocessen, meer betrokken mensen en meer doen met dezelfde mensen. Hoe dat voor elkaar te krijgen? Deze webbijeenkomst zal op een deel van de Quick Response Manufacturing (QRM) werkwijze ingaan.

Datum: donderdag 23 april 2020, 10:00-11:00 uur

Inschrijven
Aanmelden kan tot en met maandag 20 april 2020. Aan deelname zijn voor leden van RAI CarrosserieNL geen kosten verbonden. In verband met de kosten voor deze webbijeenkomst rekenen wij € 50 per deelnemer bij afmelding na 20 april 2020 of niet aanwezig zijn.

QRM in de carrosserie- en trailerbouw 2020
Het toepassen van QRM zal gaan leiden tot lagere kosten, een hoger rendement, hogere leverbetrouwbaarheid, een beter inzicht in de eigen werkprocessen, meer betrokken mensen en meer doen met dezelfde mensen. Hoe is dat voor elkaar te krijgen?

Uit de QRM-pilot die in 2018 geweest is blijkt dat QRM hierbij helpt. Acht carrosseriebedrijven hebben meegedaan met de pilot om Quick Response Manufacturing (QRM) in de bedrijven te implementeren. Een traject dat deze bedrijven verder gebracht heeft en ook gezorgd heeft voor mooie inzichten in de uitdagingen en het verbeterpotentieel van onze branche.

In 2020 bieden RAI CarrosserieNL en OOC een uitvoerig programma met betrekking tot QRM aan. Tijdens verschillende QRM-webbijeenkomsten worden ervaringen vanuit de pilot gedeeld en worden handvatten gegeven over hoe u uw organisatie (ook tijdens de coronacrisis) in de volgende versnelling kunt krijgen. Tijdens de webbijeenkomsten krijgt u ook informatie over hoe u ook individueel met de adviseurs van Lean Improvers en/of de HR-adviseurs aan de slag kunt gaan.

Naast deze webbijeenkomst is er ook de mogelijkheid voor bedrijfsspecifieke ondersteuning, zo is er onder andere een 1-dag scan die we voor RAI CarrosserieNL leden die lid van OOC zijn gratis kunnen aanbieden.

Meer informatie over QRM, de mogelijkheden en andere komende webbijeenkomsten vindt u hier op onze website.

 


Contactpersoon
Roelof de Haan
Roelof de Haan
Beleidsadviseur RAI CarrosserieNL
+31 20 504 4992