Uitnodiging online TOB op 28 mei over nieuwe ETG en GSR

13 mei 2020

Er staat een aantal wijzigingen op de rol waarover wij u graag informeren. Per 1 september 2020 wordt de huidige kaderrichtlijn vervangen door (kader)Verordening 2018/858 en er komt een nieuwe ‘General Safety Regulation’.

Webinar

RAI CarrosserieNL wil u graag goed op de hoogte houden van de ontwikkelingen rond deze regelgeving. Behalve met berichten in onze wekelijkse nieuwsbrief, doen we dat normaal ook met het Technisch Overleg Bedrijfsvoertuigen (TOB).

Dat zo’n fysieke bijeenkomst voorlopig niet mogelijk is spreekt voor zich. Daarom organiseren we het TOB nu online, via Microsoft Teams, op donderdag 28 mei, start 13.00 uur. Dan praten wij u over de actualiteiten rond de nieuwe ETG en de GSR en heeft u de gelegenheid vragen te stellen.

Een TOB via het scherm vraagt wel om wat aanpassingen ten opzichte van een bijeenkomst in een zaal. Doorgaans wordt dit overleg bezocht door zo’n zestig mensen en duurt meestal een kleine drie uur, waarin veel onderwerpen passeren, zowel op het gebied van trucks als meer voor aanhangwagens, oplegger en opbouwen. Tijdens dit TOB richten we ons specifiek op onderwerpen voor leden van de sectie RAI CarrosserieNL, truckonderwerpen behandelen we in een apart overleg met de truckleveranciers.

Agenda

  • 12:45 uur Mogelijkheid voor inloggen online TOB
  • 13:00 uur Opening TOB
  • 13:05 uur De nieuwe ETG-Verordening (KaderVerordening) 2018/858
  • 13:25 uur De nieuwe GSR (Verordening 2019/2144)
  • 13:45 uur Bespreking binnen gekomen onderwerpen
  • 14:00 uur Afronding

Uw input?

Bij het aanmelden kunt u ook aangeven welke extra onderwerpen uw belangstelling hebben. Wij zullen dan van de meest genoemde onderwerpen een aantal op de agenda zetten. Deze webbijeenkomst duurt een uur, om meer onderwerpen te kunnen bespreken zullen we binnenkort nog een of meer online TOB’s organiseren. Ook daarvoor krijgt u t.z.t. een uitnodiging van ons.

Aanmelden

U kunt zich hier aanmelden.


Contactpersoon
Kees Pereboom
Kees Pereboom
Beleidsadviseur
+31 20 504 4971