Inschrijving Automotive Innovation Award 2019 sluit 1 oktober

21 september 2018

Met nog iets minder dan twee weken te gaan voor het sluiten van de inschrijvingstermijn is er al een groot aantal interessante innovaties aangemeld om mee te dingen naar de prestigieuze Automotive Innovation Award 2019. Gerenommeerde bedrijven, startups en studententeams die producten of diensten ontwikkelen die mobiliteit schoner, slimmer, efficiënter en veiliger maken, zijn van harte uitgenodigd mee te doen. Inschrijven kan nog tot 1 oktober.

AIA

Onder de inschrijvers veel mobiliteitsplatformen die zich bezighouden met het slim vergaren en verwerken van data om duurzamer en veiliger te kunnen rijden. Daarnaast spelen verschillende innovaties in op verduurzaming van mobiliteit, bijvoorbeeld services om elektrisch rijden toegankelijker te maken en technologieën om vervoer te elektrificeren of om uitstoot te verminderen. Aan de verkiezing doen zowel grote, bekende bedrijven - waaronder TomTom en Bosal - als kleinere start- en scale-ups mee.

Net als eerdere edities worden de aanmeldingen onderverdeeld in drie categorieën: Technology (productgeoriënteerde innovaties), Services (mobiliteitsoplossingen zoals apps, deelconcepten en data) en Challenging Concepts (ideeën die nog in de ontwikkelfase zitten). Tot nu toe zijn alle drie de categorieën vertegenwoordigd onder de inzendingen. Het aantal inschrijvers in de categorie Challenging Concepts mag nog iets omhoog. Studententeams worden uitgedaagd mee te doen.

Vakjury
Wanneer de inschrijftermijn op 1 oktober aanstaande is gesloten, worden alle innovaties door de vakjury onder leiding van Jan Peter Balkenende beoordeeld. Per categorie worden maximaal vijf innovaties genomineerd. Die mogen hun inzending medio december aan de jury presenteren middels een korte pitch. Hieruit worden de negen finalisten, drie per categorie, gekozen waaruit op 11 februari 2019 in het Louwman Museum in Den Haag tijdens een feestelijke avond de winnaars volgen.

Innovatie stimuleren
Het doel van de Automotive Innovation Award, een initiatief van ANWB, RAI Vereniging, BOVAG, LeasePlan Nederland, AutomotiveNL en Roland Berger, is een van de meest invloedrijke sectoren in Nederland bredere bekendheid te geven en innovatie te stimuleren.

Inschrijven kan nog via de website van de AIA.