Automotive sector toont innovatiekracht tijdens Technology for Automotive 2019

25 oktober 2019

Succesvol zijn door innovatie en samenwerking. Deze thema’s staan centraal tijdens Technology for Automotive 2019, op dinsdag 29 oktober in het Mikrocentrum te Veldhoven. Tijdens het evenement dat in samenwerking georganiseerd wordt met RAI AutomotiveNL laten ruim vijfhonderd toeleveranciers hun meerwaarde en inzet zien bij de ontwikkeling van een veilige, duurzame en slimme automotive- en mobiliteitssector.

De wereld van de automotive staat aan de vooravond van grote veranderingen. Wereldwijde uitdagingen zoals filevorming, klimaat- en milieuproblematiek en verkeersveiligheid, maken het noodzakelijk dat bedrijven internationaal én cross-sectoraal samenwerken. De toeleveranciers zijn in deze wereld de vernieuwers van de automotive industrie.

Tijdens Technology for Automotive 2019 zet RAI AutomotiveNL Nederland als hightech land in de auto- en truckindustrie nog eens nadrukkelijk op de kaart. Centraal hierbij staat hoe de industrie in tijden van grote uitdagingen door innovatie en samenwerking toch weet te excelleren. In dat kader wordt ook aandacht besteed aan de rol die de toeleverindustrie heeft bij het uitvoeren van het Klimaatakkoord door onder meer de ontwikkeling en productie van innovatieve zuinige aandrijvingstechnologieën en motoren.  

Invulling programma

De Technology Day bestaat uit een plenair programma met diverse spraakmakende sprekers uit binnen- en buitenland. Zij haken in hun bijdragen in op de centrale thema’s van deze dag en geven een doorkijk naar de technologische ontwikkelingen van morgen. Eén van de keynote speakers is Laurent Taupin, Autonomous Driving Chief Engineer bij Groupe Renault. Als voormalig project Chief EOLAB, de ultrazuinige conceptcar die 1 op 100 rijdt, komt Taupin vertellen over de uitdagingen die met deze opdracht gepaard gaan. Maar bijvoorbeeld ook een keynote over de inzet van Big Data en Artificial Intelligence door Gerhard Schagerl van AVL Schrick, met speciale aandacht voor voorspellingen van batterij-onderhoud en -levensduur. Ook krijgen veelbelovende start-ups podium om zichzelf te presenteren. Het plenaire programma wordt gecombineerd met een beursvloer waar duidelijk wordt hoe innovaties en samenwerking tot nieuwe oplossingen leiden voor de maatschappelijke en economische uitdagingen van de 21ste eeuw.

Nederlandse automotive industrie

De Nederlandse automotive industrie produceert in Nederland jaarlijks voor circa 20 miljard euro aan producten en diensten die (indirect) worden gebruikt in de auto- en truckindustrie. De sector biedt in Nederland werkgelegenheid aan zo’n 55.000 mensen. Nederland is derhalve een belangrijke speler in de ontwikkeling en productie van technologie en onderdelen voor de auto en truckbouwers. In de recentste uitgave van Roland Berger’s Automotive Disruption Radar neemt Nederland de derde plek in beslag. Niet alleen hardware maar ook software afkomstig uit Nederland is daarom steeds vaker te vinden in de moderne auto of truck. Maar ook vindt een groeiend deel van de producten afzet buiten de automotive markt, waardoor deze bedrijven minder gevoelig zijn geworden voor schommelingen in de auto- en truckverkopen. De toeleveringsmarkt groeit nog steeds en is inmiddels een onmisbare pijler in onze economie.


Contactpersoon
Thomas van Berkel
Thomas van Berkel
Programma Manager Human Capital & Events
+31 6 18 28 09 73
Floris Liebrand
Floris Liebrand
Communicatieadviseur / woordvoerder
+31 6 13 05 34 84