Winnaar bandenquiz met nieuwe winterbanden veilig op weg

30 januari 2017

Leroy Sahetapy uit Emmen heeft een set winterbanden gewonnen bij de landelijke quiz van de campagne Kies de Beste Band. Gisteren nam hij zijn spiksplinternieuwe bandenset, gemonteerd en wel door de dealer van zijn eigen merkauto, in ontvangst. “Ik heb nog nooit wat gewonnen”, is de eerste reactie van Leroy Sahetapy, “En nu ineens een bandenset ter waarde van €449.”

Kies de beste band

Uit de duizenden deelnemers aan de quiz is Leroy Sahetapy één van de drie gelukkige winnaars. Eind vorig jaar vulde hij de Winterbandenquiz in en met succes.

Alle winnaars ontvingen na gedegen advies van een bandenspecialist een set winterbanden die past bij hun auto en het beste bandenlabel draagt. De winterbanden worden aangeboden door de BOVAG, RAI Vereniging en VACO.

Ik heb meneer Sahetapy natuurlijk wel geholpen om voor hem de beste band voor zijn Renault Laguna te kiezen”, vertelt Fré Blank, bandenspecialist en servicemanager bij Renault dealer Terwolde in Emmen. “Goede zaak, die campagne Kies de Beste band. Als de temperratuur onder de 7°C zakt, is het namelijk verstandiger om te kiezen voor winterbanden. Rubber wordt bij lagere temperaturen harder. Hierdoor verliezen zomerbanden grip op het wegdek. Winterbanden zijn gemaakt van zachter rubber en hebben speciale groeven die zorgen voor extra grip.”

Meer informatie over Kies de Beste Band is te vinden op www.kiesdebesteband.nl

Banden zijn het enige contact van je auto met de weg en bepalen voor een groot deel de prestaties van je auto. Door te kiezen voor betere én goed opgepompte banden rij je veiliger, zuiniger en stiller.

Kies de Beste Band is een samenwerking tussen: ANWB, Band op Spanning, BOVAG, Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Nederlandse Stichting Geluidshinder, NVR, RAI Vereniging, Recybem en VACO.