Nominaties Fiets Innovatie Awards 2015 bekend

19 januari 2015

Zeven innovaties zijn afgelopen vrijdag door een uiterst deskundige en onafhankelijke jury genomineerd voor de Fiets Innovatie Awards 2015. De verkiezing van deze Fiets Innovatie Awards is een initiatief van RAI Vereniging en wordt dit jaar voor de tiende keer georganiseerd.

Logo Fiets Innovatie Awards 2015

De winnaars worden zaterdag 28 februari aanstaande bekend gemaakt op de beursvloer van de Nationale (E)-Bike Testdagen in de Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen, aan drie producten zal een Fiets Innovatie Award toegekend worden.

Genomineerd voor een Fiets Innovatie Award 2015 zijn:

RockShox RS-1 – SRAM Europe: RockShox RS-1 is een nieuwe upside down vork. RockShox is erin geslaagd om het bovenste deel van de vork volledig uit carbon te maken, zodat er een stijve en lichte (1642 gram) upside down vork ontstaat. De vorm en het ontwerp zorgen ervoor dat deze erg goed aansluit bij het design van vele carbon frames. Het bijzondere aan dit systeem is dat de beweging van de vork bij het midden van het wiel ligt. Omdat de vork ‘op zijn kop’ functioneert en de glijbussen en afdichtringen in de olie liggen, worden deze constant gesmeerd. Dit zorgt voor een soepel aanspreekpunt en gevoeligheid, wat de rijeigenschappen zeer goed maakt.

Etxeondo Team Edition Windstopper kit - Juncker: De high-performance Etxeondo Team Edition Windstopper kit maakt het mogelijk om optimaal te presteren in de meest uitdagende weersomstandigheden. De kit (shirt en armstukken) is een high-performance kledingset die ontwikkeld is in samenwerking met Team Giant Shimano. De windstopperstof combineert absolute bescherming tegen de wind met uitstekende ademende eigenschappen. Meer comfort met minder lagen kleding en minder volume op de fiets.

Schwalbe Procore – Schwalbe Nederland: Twee kamers, één ventiel. Een speciaal dualventiel verdeelt de lucht in beide kamers. Het bovenste deel van het ventiel is een verdeler. Met het Procore-dubbelkamer-systeem is het mogelijk om mountainbike banden met een extreem lage luchtdruk te berijden en daardoor de bandprestaties enorm te verbeteren. Door de extra, inwendige hogedrukkamer is het gevaar op een stootlek uitgesloten. Tot nu toe kon men het nauwelijks riskeren om met minder dan 1,5 bar luchtdruk te rijden omdat dan het risico op een snakebite eenvoudigweg te groot werd.

Google Glass en Sparta ION® - Sparta: Sparta is er in geslaagd Google Glass te integreren in de ION® technologie. Hierdoor ontstaan talloze nieuwe mogelijkheden voor beide producten. De voordelen zijn legio: het bespaart elektronica, maakt dat de berijder zijn display nooit meer vergeet en altijd de E-bike informatie in ‘het zichtveld’. Extra veilig en praktisch doordat het hoofd en ogen van de berijder niet van de weg hoeven om de informatie te lezen. Volledig handsfree bediening mogelijk voor extra veiligheid.

Shimano STEPS – Shimano Benelux BV: Shimano STEPS is een volledig geïntegreerde groepset speciaal voor E-bikes. Van aandrijving tot batterij, van voorderailleur tot ketting. Ieder afzonderlijk onderdeel functioneert optimaal wanneer de andere componenten ook worden geïntegreerd. STEPS is een E-bike systeem dat ondersteunt en stopt zodra de snelheid van 25 km/h is bereikt. STEPS kenmerkt zich door het compacte design. Met een gewicht van 3,1 kg is het één van de lichtste aandrijvingsystemen op de markt. 

Bontrager TRL Flash Charger – Trek Bikes: Een fietspomp met een compressiekamer. Tubeless configuratie wordt zowel thuis als onderweg een eenvoudige opgave met de Flash Charger TLR, een pomp ontworpen voor gemakkelijke montage van tubeless-ready TLR-banden zonder compressor. Vijf tot acht Bar wordt direct vanuit de compressiekamer in de band geblazen.
Aluminium buis voor soepel pompen en de automatische kop past moeiteloos op zowel Presta- als Schrader-ventielen. De basis met drie poten geeft uitstekende stabiliteit en pompt tubeless-ready banden op zonder compressor.

Sandwichbikes – Pedalfactory: Een echte eyecatcher. De unieke fiets bestaat uit een combinatie van ambachtelijk hout en hightech aluminium en is een echt ‘conversation piece’. Elk frame is gemaakt van vijftien lagen beukenhout en heeft zijn eigen unieke identiteit. Het brede frame biedt relatief veel ruimte voor customizing, waardoor Sandwichbikes voor B2B klanten een grote toegevoegde waarde hebben. Zij kunnen hun eigen verhaal vertellen met Sandwichbikes.

Fietsawards.nl
Ook dit jaar kunnen deelnemers weer extra aandacht genereren voor hun ingezonden producten door content te plaatsen op www.fietsawards.nl.

Deskundige, onafhankelijke jury
De onafhankelijke vakjury van de ‘Fiets Innovatie Awards’ bestaat uit deskundigen op het gebied van fietsen, innovatie en industrieel ontwerp. Oogmerk is om nieuwe, innovatieve producten en toepassingen op het gebied van fietsen extra onder de aandacht van het publiek te brengen.

De onderscheiding heeft als doel productvernieuwing in de fietsbranche te stimuleren.

Voor persvragen: Harald Bresser: 020-504 4925 of 06 – 515 950 93