Aixam, Ligier en Microcar aanwezig op 50PlusBeurs 2015

8 september 2015

De brommobielimporteurs verenigd binnen afdeling Speciale Voertuigen van RAI Vereniging zijn van dinsdag 15 tot en met zaterdag 19 september aanwezig op de 50PlusBeurs in de Jaarbeurs in Utrecht. Opnieuw tonen Aixam, Ligier en Microcar de bezoeker de voordelen van de brommobiel. De collectieve stand is te vinden in hal 12 (standnummer 12C014).

brommobielen op 50plusbeurs

Voordelen van de brommobiel
De importeurs van Aixam, Ligier en Microcar tonen de bezoekers van de 50PlusBeurs gezamenlijk de voordelen van de brommobiel. De brommobiel is in zijn relatief korte geschiedenis een volwassen voertuig geworden maar niet alle doelgroepen zijn voldoende bekend met het voertuig.

De nieuwverkopen tonen in 2015 een lichte stijging van 4,2 procent (cumulatief t/m augustus 2015) ten opzichte van dezelfde periode afgelopen jaar, totaal komt dat neer op 615 stuks.

Onbekend maakt onbemind
Veel mensen weten niet exact wat een brommobiel is, en verwarren deze nogal eens met een gehandicaptenvoertuig. Daarom is het extra belangrijk om de bezoekers van de 50PlusBeurs te laten zien dat de brommobiel een goed alternatief is na de auto; voordelig in gebruik, zeer comfortabel en de manier om mobiel te blijven. Een brommobiel is daarnaast met ieder rijbewijs te besturen en altijd uitgerust met een automaat. Naast de informatie op de stand kunnen consumenten ook op de website www.brommobiel-info.nl meer informatie vinden over rijbewijsrichtlijnen, historie, praktijk en verkeersdeelname met de brommobiel.

Aangesloten leden
Sinds een aantal jaar zijn Aixam, Ligier en Microcar aangesloten bij afdeling Speciale Voertuigen van RAI Vereniging. Waar er in het recente verleden de meeste aandacht uit ging naar de invoering van het AM-rijbewijs voor deze categorie is er nu meer aandacht om naar buiten te treden en de consument voor te lichten.

Meer informatie: Harald Bresser