Nominaties SV Innovation Award 2015 bekend

15 september 2015

Vier innovaties zijn door een deskundige en onafhankelijke jury genomineerd voor de SV Innovation Award 2015. De verkiezing van deze SV Innovation Award is een initiatief van RAI Vereniging en wordt dit jaar voor de zesde keer georganiseerd.

SV Innovation Award

Deelnemers aan de BedrijfsautoRAI kunnen meedingen naar de prijs voor de opbouwindustrie. De SV innovation Award wordt gesponsord door ING Lease.

De winnaar wordt dinsdag 20 oktober aanstaande bekend gemaakt tijdens de officiële opening van de BedrijfsautoRAI: het Breakfast & Business Event. De vier genomineerden zijn:

BeltBlower – Van der Peet
De BeltBlower is een bandlosser met compartimenten en een sluis. Dit product is geschikt voor het transport van veevoeder, veevoedergrondstoffen en kunststofgranulaat. Meerdere producten kunnen worden vervoerd en horizontaal gelost. Er kan over de sluis heen gelost worden alsmede verder geblazen worden door een blaassysteem. Onder andere door het gebruik van gerecycled aluminium is de trailer lichter in gewicht ten opzichte van trailers voor gelijke doeleinden.

CF-Agri – Kraker Trailers
In samenwerking met Veldhuizen heeft Kraker Trailer de CF Agri ontwikkeld. De CF Agri (met dissel en koppeling) rijdt achter een tractor over het land en kan na het laden aan een truck gekoppeld worden om zo over de weg verder te rijden naar de losplaats. De oplegger heeft grotere banden voor rijden over de akkers, een CF Powerspeed vloer en een hydraulische achterklep om zo snel mogelijk te kunnen lossen. Dit is het eerste voertuig dat zowel geschikt is voor gebruik op het land als op de weg. Grote voordelen zijn onder andere brandstofbesparing, efficiëntie en veiligheid.

MANOOVR - Nooteboom
De MANOOVR semi-dieplader heeft een nieuw ontwikkelde as-ophanging waardoor een ultralage vloerhoogte van 780 mm mogelijk is met een aslast van 12 ton op kenteken voor heel Europa (en dus ook Nederland). De hoogteslag, stuuruitslag en lage as maken deze semi-dieplader enorm efficiënt en besparend op onder andere de banden. De MANOOVR is leverbaar van 3 tot 10 aslijnen.

PowerSheet® - Knapen Trailers
Een nieuwe manier om schuifvloer-, kipper- of aardappeltrailers automatisch af te dekken. Voor afdeksystemen voor grote trailers was een dergelijke oplossing nog niet verkrijgbaar. Knapen Trailers heeft een gepatenteerde aandrijfas ontwikkeld voor zowel aandrijven als aanspannen. Het systeem is veilig voor de chauffeur, makkelijk bedienbaar, maakt grote tijdwinst mogelijk en is ergonomisch ontworpen. Ook wordt met het afdekken van de lading door een betere aerodynamica aantoonbaar minder brandstof verbruikt.

Deskundige, onafhankelijke jury
De onafhankelijke vakjury van de SV Innovation Award 2015 bestaat uit voorzitter Lejo Bekker (eigenaar BekkerLagram), Michiel Bremmers (international asset specialist Trucks & Trailers ING Lease), Ambro Smit (secretaris TLN), Iep van der Meer (hoofdredacteur Trailer Totaal) en Kees Pereboom (coördinator techniek RAI Vereniging).

Innovatiekracht speciale voertuigen in the spotlight
De Nederlandse SV industrie, ook wel opbouwindustrie genoemd, staat internationaal bekend om haar innovatiekracht en brengt veel hoogwaardige innovaties voort. Op de BedrijfsautoRAI zullen dan ook veel innovaties van carrosseriebouwers, oplegger- en aanhangwagenfabrikanten en componenten te zien zijn. “Voorgaande edities van de SV Innovation Award hebben bewezen dat de branche veel waarde hecht aan de prijs,” aldus Remco Tekstra, secretaris afdeling Speciale Voertuigen van RAI Vereniging. “Als organisator willen wij deze initiatieven vooral stimuleren en speciale aandacht vestigen op innovaties die van toegevoegde waarde zijn voor de gehele sector, om deze dan vervolgens over het voetlicht brengen bij het grote publiek, zowel nationaal als internationaal”. De SV Innovation Award heeft als doel de vele innovaties in de opbouwindustrie te promoten.

De winnaar en genomineerden worden tijdens BedrijfsautoRAI getoond in het InnovationLAB en er is de gelegenheid om een presentatie te geven in het InnovationLAB theater. Uiteraard zijn alle genomineerde producten ook te zien op de stands.

Voor persvragen: Mark van Dansik, 06-22476326.