Nominaties RAI CarrosserieNL Innovation Award 2017 bekend

10 oktober 2017

De nominaties voor de RAI CarrosserieNL Innovation Award 2017 zijn bekend. De award heeft als doel om de carrosseriebouwsector te promoten, maar bovenal bekendheid te geven aan de innovatiekracht van deze bedrijven. De award wordt uitgereikt tijdens het MobiliteitsRAI Captains’ Dinner van TLN en RAI Vereniging op de MobiliteitsRAI op 18 oktober.

RAI CarrosserieNL Innovation Award

De Nederlandse carrosseriebouwers staan internationaal bekend om hun innovatiekracht. De sector brengt veel hoogwaardige innovaties voort. Met dit initiatief wil de sectie RAI CarrosserieNL van RAI Vereniging ondernemers vooral stimuleren om te blijven innoveren en aandacht vestigen op innovaties die van toegevoegde waarde zijn voor de gehele sector.

Genomineerden
Door de vakjury zijn 4 inzendingen genomineerd:

 

 • Natural Refrigerant trailer unit van Carrier Transicold
  Door de toepassing van CO2 als koudemiddel in een gesloten systeem, laat men zien met deze trailerunit op alle fronten klaar te zijn voor de toekomst.
   
 • Flexliner van D-TEC
  D-TEC past in deze kiepoplegger een voor dit segment uniek kokerchassis toe, wat een bijzonder stabiel voertuig oplevert.
   
 • SAF INTRA CD TRAK van SAF-HOLLAND GmbH
  SAF levert met een hydraulisch aangedreven trailer-as een unieke oplossing voor kippervoertuigen die extra tractie nodig hebben bij hellingen en zachte ondergronden
   
 • E-Ducato van Tribus
  Tribus levert met de E-Ducato een goed antwoord op bijvoorbeeld milieuzones en de Green Deal ZES. Naast personenvervoer is er ook potentie voor goederenvervoer.


Over de RAI CarrosserieNL Innovation Award 2017
De RAI CarrosserieNL Innovation Award 2017 powered by ING Lease (in het kort Innovation Award) is een jaarlijkse prijs voor innovaties in wegtransport. Een vakjury beoordeelt de innovaties op de onderwerpen innovativiteit, originaliteit, efficiency, duurzaamheid, marktpotentieel, veiligheid, ergonomie en milieu.

De jury van de RAI CarrosserieNL Innovation Award 2017 bestaat uit 7 onafhankelijke en deskundige personen uit verschillende disciplines (RAI Vereniging, vakpers, wetenschap, fleetowners en belangenorganisaties). Zij zijn merkonafhankelijk en hebben geen betrokkenheid bij leveranciers.

Juryleden:

 • Lejo Bekker - BekkerLaGram (voorzitter)
 • Tim de Jong - Hoofdredacteur Trailertotaal / BIGtruck
 • Kees Pereboom - Duurzaamheid en techniek RAI vereniging
 • Michiel Bremmers – ING Lease
 • Ambro Smit - Transport en Logistiek Nederland (TLN)
 • Pauwelussen - Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN)
 • Rogier Laan - TIP Trailer Services Netherlands BV
   

Over de MobilteitsRAI 2017
De MobiliteitsRAI is een geheel nieuw zakelijk platform voor alle professionals in de mobiliteitsbranche. Door het koppelen van een driedaagse beurs aan een volwaardig congresprogramma, wordt één moment en plek gecreëerd waar de mobiliteit van morgen centraal staat. De MobiliteitsRAI vindt plaats van 19-21 oktober 2017 in RAI Amsterdam en wordt eens in de twee jaar gehouden. De MobiliteitsRAI heeft de ambitie om hét mobiliteitsevent van Nederland te worden.