Winnaars Fiets van het Jaar 2018 bekend

2 maart 2018

De winnaars van de Fiets van het Jaar verkiezing 2018 zijn bekend. De titel Fiets van het Jaar ging naar de Gazelle CityGo C3. In de categorie E-bike van het Jaar 2018 ging de Sparta R5Te er met de prijs vandoor. De Speed E-bike van het Jaar 2018 is de Klever X Speed. De titels in de categorieën Racefiets en MTB van het Jaar gingen naar de Specialized Tarmac S-Works en de Trek Top Fuel 9.8 SL. De Awards werden uitgereikt tijdens de opening van de fietsbeurzen Bike MOTION en E-bike Xperience in de Jaarbeurs in Utrecht door RAI Vereniging voorzitter Steven van Eijck.

Fiets van het Jaar 2018

De  verkiezing 'Fiets van het Jaar' wordt georganiseerd door RAI Vereniging en vond dit jaar voor de 31ste keer plaats.  De verkiezing is er op gericht om consumenten en media te laten zien welke ontwikkelingen er zijn op fietsgebied en welke noviteiten en slimmigheden de ontwerpers bedacht hebben om het koperspubliek aan te spreken. Naast de innovaties op een fiets, kijkt de jury ook naar andere aspecten zoals veiligheid, afwerking, rijgedrag, prijs-kwaliteit verhouding en de x factor van de fiets.

Verkiezing 2018
De Fiets van het Jaar verkiezing is in de afgelopen 30 jaar uitgegroeid tot een van de belangrijkste prijzen voor de fietsindustrie in Nederland. Inmiddels worden de Awards uitgereikt in 5 verschillende categorieën die model staan voor het brede en gevarieerde aanbod aan fietsen. Dit jaar zijn in totaal 46 inzendingen beoordeeld waarvan er 14 doorgingen naar de finale. De fietsen zijn door een merkonafhankelijke vakjury kritisch bekeken, beoordeeld én in de praktijk getest.

Juryrapporten winnaars 2018

Fiets van het Jaar: Gazelle CityGo3
“Eigentijdse fiets met robuuste rijeigenschappen’, zo kwalificeert de jury de Gazelle CityGo3. De fiets kent modieuze kleuren, is goed in balans en biedt waar voor zijn geld.  

E-bike van het Jaar: Sparta R5Te
Elegante fiets die in het oog springt door het eigentijds ontwerp. Een design E-bike met aandacht voor veiligheid en voorzien van onderhoudsvriendelijke belt-drive. De in de motor geïntegreerde versnellingen en extra dikke banden zorgen voor extra comfortabele rijeigenschappen. Een e-bike waarmee je gezien mag worden.

Speed E-bike van het Jaar: Klever X Speed
De Klever X Speed blinkt uit in zijn unieke en herkenbaar design van het frame. De jury roemt de doorontwikkeling van deze speed e-bike.  Een sportieve, stijlvolle en moderne speed e-bike met optimaal comfort.

Racefiets van het Jaar: Specialized Tarmac S-Works
Heerlijk lichtvoetig, altijd acceleratie ter beschikking: deze fiets lijkt uit elke pedaalslag net dat beetje extra te halen. De jury was unaniem onder de indruk van de Tarmac, ook met het absolute topsegment waar hij toe behoort in het achterhoofd. De brede grijnzen waren veelzeggend: de S-works levert instant rijplezier.

MTB van het Jaar: Trek Top Fuel 9.8 SL
De Top Fuel beantwoordt één prangende vraag: wat voegt een fully toe in het Hollandse vlakke XC-parcours? Veel! Speels gemak, rijplezier en veel snelheid was het oordeel van de jury. De controle op de uitdagende en snelle singletracks was indrukwekkend, en zullen van de Trek niet alleen bij deze award een winnaar maken.

Beeldmateriaal van de winnaars is te downloaden in de beeldbank van de website www.fietsawards.nl.