Elektrische auto populair in 2018

9 april 2018

De verkoop van volelektrische auto’s (batterij-elektrisch) zit flink in de lift. In het eerste kwartaal van 2018 werden 3.945 nieuwe volelektrische auto’s verkocht ten opzichte van 1.667 in dezelfde periode vorig jaar. Een groei van 136 procent. Dit blijkt uit cijfers van RAI Vereniging.

laadpaal

Het aantal elektrische auto’s op de Nederlandse wegen neemt toe. Inmiddels is het aandeel elektrische auto’s op de totale nieuwverkopen in het eerste kwartaal gegroeid van 1,4 procent in 2017 naar 2,9 procent in 2018.

Volgens RAI Vereniging voorzitter Steven van Eijck is de verkoopstijging mede te danken aan de toename van het aantal modellen in het middensegment.

RAI Vereniging verwacht dat hierdoor in totaal dit jaar circa 15.000 nieuwe volelektrische auto’s worden verkocht. Dat betekent bijna een verdubbeling ten opzichte van 2017, toen 7.958 volelektrische auto’s de showroom verlieten.

Privélease

Veruit de meeste nieuwe registraties van elektrische auto’s zijn zakelijk, zo’n 87 procent. De overige zijn particulier. Volgens Van Eijck wordt de terughoudendheid van particulieren vooral veroorzaakt door de nu nog veelal hoge aanschafprijzen van elektrische auto’s. Voor deze groep mensen kan private lease een interessante optie zijn, zeker met het oog op de lage brandstofkosten. Van Eijck verwacht dan ook dat het aantal privé geleasede elektrische auto’s de komende tijd zal groeien.

Meer informatie: Floris Liebrand