Reactie RAI Vereniging subsidie emissieloze auto's

4 maart 2020

RAI Vereniging voorzitter Steven van Eijck is blij met de komst van een subsidieregeling voor particulieren voor de aanschaf van een emissieloze auto.

elektrische auto aan laadpaal

Volgens Van Eijck is het overgrote deel van de Nederlandse automobilist particulier, maar is vooralsnog 82 procent van alle emissieloze auto’s zakelijk geregistreerd.

Voor het behalen van de klimaatdoelstellingen is het daarom essentieel dat net als de zakelijke automobilist ook de particuliere automobilist verleid wordt om emissieloos te rijden. Volgens Van Eijck is het lastig te voorspellen hoe de particuliere markt gaat reageren op de subsidie.

Om te voorkomen dat particulieren dit jaar misgrijpen omdat de subsidiepot voortijdig leeg is, wil RAI Vereniging dat het beschikbare budget voor 2021 naar voren gehaald kan worden.

Floris Liebrand
Communicatieadviseur / woordvoerder