Keurmerken

Kwaliteitgarantie

Keurmerken RAI Vereniging

RAI Vereniging geeft vanuit haar verschillende secties keurmerken uit. Lees hieronder welke keurmerken wij uitgeven en wat ze betekenen.

Inloggen Keuringsbedrijven

 • RAI Keurmerk Hefbruggen

  Met RAI Keurmerk Hefbruggen bent u verzekerd van de meest veilige, betrouwbare en deskundige (APK) hefbrugkeuring. Ons keurmerk is RDW-erkend en voldoet aan alle eisen van de Europese norm NEN EN 1493.

  Bekijk keurmerk RAI Keurmerk Hefbruggen

 • Keurmerk Autolaadkranen (ALK)

  Autolaadkranen veilig en betrouwbaar houden, dat is het doel van het keurmerk Autolaadkranen (ALK).

  Bekijk keurmerk Keurmerk Autolaadkranen (ALK)

 • Keurmerk Containerafzetsystemen (LLS)

  Betrouwbare en veilige portaal-, kabelketting- en haakarmsystemen, dat is het doel van Keurmerk LLS. Hoe beter een systeem gemonteerd en afgesteld is, hoe beter dat is voor de levensduur en veiligheid van de gebruikers.

  Bekijk keurmerk Keurmerk Containerafzetsystemen (LLS)

 • Keurmerk Laadkleppen (LPK)

  Keurmerk Laadkleppen (LPK) stelt de veiligheid en betrouwbaarheid van laadkleppen voorop. Door intensief gebruikt zijn laadkleppen vaak onderhevig aan slijtage, daarom is een jaarlijkse keuring van groot belang.

  Bekijk keurmerk Keurmerk Laadkleppen (LPK)

 • LPK - Keurmerk Personenliften

  Met een door LPK goedgekeurde lift bent u verzekerd van een veilige en betrouwbare personenlift. Zo kunt u rolstoelgebruikers veilig vervoeren en ongemakken tijdig voorkomen.

  Bekijk keurmerk LPK - Keurmerk Personenliften

 • Keurmerk KIP

  KIP-Keur is het keurmerk dat staat voor veilige en betrouwbare kippersystemen. Voor het gebruik van een betrouwbaar kipper­systeem is periodiek goed onderhoud en een deskundige controle erg belangrijk.

  Bekijk keurmerk Keurmerk KIP

 • Keurmerk ART

  Het verbeteren van diefstalpreventie van fietsen, snor- en bromfietsen en motorfietsen, dat is het doel van stichting ART. Door het beïnvloeden van sociaal gedrag, registratie en opsporing, bewaakte stalling en anti-diefstal­voorzieningen wil ART diefstalpreventie voor tweewielers bevorderen.

  Bekijk keurmerk Keurmerk ART

 • RAI Keurmerk Fietsverlichting

  Het belang van goede fietsverlichting voor verkeers­veiligheid onder de aandacht brengen, dat is het doel van de professionele fietsbranche in Nederland met het RAI Keurmerk Fietsverlichting (RKF).

  Bekijk keurmerk RAI Keurmerk Fietsverlichting

 • RAI Aanhang­wagen Keuring en Onderhoud

  De veiligheid van lichte aanhang­wagens verhogen, dat is het doel van RAI Aanhang­wagen Keuring en Onderhoud. Dit digitale keurmerk is ontwikkeld door RAI CarrosserieNL.

  Bekijk keurmerk RAI Aanhang­wagen Keuring en Onderhoud

 • Piek-Keur

  Hoeveel geluid er tijdens het laden en lossen van winkels in de vroege en late uren gemaakt mag worden is wettelijk bepaald. Piek-Keur is het keurmerk dat meet of een product inderdaad stil genoeg is om aan deze normen te voldoen.

  Bekijk keurmerk Piek-Keur

 • Keurmerk Rongen

  De verkeers­veiligheid in het wegvervoer verbeteren door het risico op het verlies van lading verkleinen, dat is het doel van het keurmerk Rongen. RAI CarrosserieNL heeft dit keurmerk ontwikkeld voor het keuren van rongen en rongbussen.

  Bekijk keurmerk Keurmerk Rongen