Nieuws

IARC Autorecyclingcongres in Antwerpen

Op 19 en 20 juni vindt voor de 23ste keer in Antwerpen het International Automotive Recycling Congress (IARC) plaats. Twee dagen lang worden hier de nieuwste ontwikkelingen en uitdagingen op het gebied van Europese regelgeving, technologie en best practices in autorecycling besproken.

IARC Autorecyclingcongres in Antwerpen

IARC is het internationale platform voor het bespreken van de nieuwste ontwikkelingen en uitdagingen op het gebied van de circulaire economie rondom autorecycling. Bijna 300 besluitvormers uit de auto- en recyclingsector, waaronder autofabrikanten, producenten­organisaties, recyclingbedrijven, autodemontagebedrijven, onderzoeksinstellingen en beleidsmakers komen tijdens het congres samen om de nieuwste ontwikkelingen te bespreken.

Nieuwe ELV-verordening

ARN is al sinds de start van dit congres eind jaren negentig nauw betrokken bij IARC. niet alleen als deelnemer maar ook inhoudelijk bij de opzet van het programma. Zo maakt Manager Innovatie Janet Kes van ARN deel uit van het Steering Committee van IARC. Het voorstel voor de nieuwe ELV-verordening, de Europese wet- en regelgeving rondom afgedankte auto’s, zal in Antwerpen centraal staan. Verder zal er veel aandacht zijn voor recycling van plastics en kritieke materialen in het programma.
Aanmelden voor het congres kan via deze link: https://events.icm.ch/event/e4909c12-3f60-4d16-a470-08db11965647/websitePage:5e05342a-ed85-40d7-952d-498a754cf351