European Motorcycle Quality Label

Keurmerken

European Motorcycle Quality Label

Het European Motorcycle Quality Label, Europese Kwaliteitslabel voor Motorfietsopleidingen, helpt motorrijders om de beste vervolgtraining in hun land te vinden.

Spring naar

Het kwaliteitslabel wordt toegekend aan programma’s die worden geleverd door organisaties die een grondige en objectieve evaluatie hebben ondergaan. Dit zorgt ervoor dat jij weet dat je de allerbeste motortrainingen krijgt.

In Nederland is het label toegekend aan de KNMV, voor de training ‘Risicoherkenning’.

Waarom is vervolgtraining zo belangrijk?

Onderzoek toont aan dat menselijk gedrag de belangrijkste oorzaak van ongevallen is. Een passende opleiding is de sleutel om dit risico zo klein mogelijk te maken.

Een vrijwillige vervolgopleiding vergroot de bewustwording van de motorrijder en daarmee zijn of haar veiligheid. Tijdens deze training leer je meer inzicht te krijgen en gevaarlijke situaties vroegtijdig te herkennen.

Regelmatig een extra training na je rijbewijs doen is goed voor elke motorrijder. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de start van het seizoen, de aankoop van een andere motor of om je vaardigheid gewoon weer eens op te frissen.

Gecertificeerde programma's zorgen ervoor dat:

  • Jij als rijder het trainingsniveau krijgt wat je nodig hebt om op een veilige en nog leukere manier te genieten van het motorrijden.
  • De trainingsaanbieder zijn trainingsaanbod regelmatig evalueert en waar nodig verbetert.
  • Veiligheid en plezier voorop staan tijdens de training
  • Je op een serieuze en moderne manier volwasseneneducatie krijgt die aansluit bij jouw behoefte.
  • De instructeurs/coaches gekwalificeerd zijn en zelf aanvullende trainingen hebben gevolgd.

Het trainingsinstituut voor Nederland is:

Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV), www.knmv.nl

Papendallaan 51
6816 VD Arnhem

Postbus 650
6800 AR Arnhem
Tel: +31 (0) 26 35 28 51 0

Het Europese kwaliteitslabel is het resultaat van een samenwerking tussen ACEM, de Europese vereniging van motorfabrikanten en de Duitse Verkeers­veiligheidsraad (DVR), de toonaangevende Duitse verkeers­veiligheids­organisatie. De sectie Motoren van RAI Vereniging ondersteunt van harte dit initiatief.