Nieuws

Aanmelden ‘duurzame bedrijfs­middelen’ voor MIA\Vamil subsidie in 2024

Als een ondernemer investeert in een duurzaam milieuvriendelijk bedrijfs­middel, dan kan hij gebruik maken van de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en/of Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil) op voorwaarde dat het bedrijfs­middel op de zogenaamde ‘Milieulijst’ staat. RAI Vereniging roept dit jaar wederom haar leden op om duurzame bedrijfs­middelen die zij leveren te melden, om die mogelijk in aanmerking te laten komen voor de MIA\Vamil in 2024.

Aanmelden ‘duurzame bedrijfsmiddelen’ voor MIA\Vamil subsidie in 2024

Bij aanschaf van een duurzaam bedrijfs­middel, kunnen ondernemers met de MIA tot 45 procent van de investeringskosten aftrekken van de winst. Dit verlaagt de fiscale winst. Met Vamil kan de investering tot 75 procent worden afgeboekt op een tijdstip dat de ondernemer zelf bepaalt. De subsidie MIAVamil stimuleert daarmee duurzame bedrijfs­middelen. Voor een overzicht van de bedrijfs­middelen - gericht op mobiliteit - die op dit moment in aanmerking komen voor de subsidie, zie de infosheet Mobiliteit van RVO.

Voorwaarden Milieulijst 2024


De criteria voor opname op de Milieulijst 2024 zijn:


• De toepassing van het bedrijfs­middel moet een belangrijke milieuverdienste hebben.
• Er moet sprake zijn van meerkosten ten opzichte van het minder milieuvriendelijke, gangbare alternatief.
• Voor de Vamil mag het bedrijfs­middel niet gangbaar zijn.
• De (verdere) marktintroductie van het bedrijfs­middel moet op korte termijn gewenst zijn.
• De milieuverdienste moet verder gaan dan wat op dit moment wettelijk verplicht is.


Lees hier meer over de criteria en opname voor de ‘Milieulijst 2024’ bij RVO.

Aanmelden bij RAI Vereniging


RAI Vereniging roept leden die duurzame bedrijfs­middelen leveren, die aan bovenstaande criteria voldoen, op om zich zo snel mogelijk te melden. Wij nemen uw suggesties mee in de voorbereidende gesprekken met RVO, met als doel deze volgend jaar in aanmerking te laten komen voor de subsidie. Wellicht staan uw bedrijfs­middelen volgend jaar op de Milieulijst 2024!


Meld uw bedrijfs­middelen met onderbouwing uiterlijk vrijdag 2 juni 2023 via mail bij Chris van Dijk aan.