Nieuws

De nieuwe editie van 'Truck en Trailer': Ontdek alle ins en outs van de bedrijfs­wagenmarkt

De nieuwste editie van 'Truck & Trailer' is nu beschikbaar. Dit uitgebreide rapport, samengesteld door de sectie RAI CarrosserieNL van RAI Vereniging, biedt een grondige analyse van de registraties en andere essentiële kengetallen van diverse voertuig­en onder de definitie van bedrijfs­wagens vallen. Waaronder lichte en zware aanhang­wagens en opleggers, autobussen, zware bedrijfs­wagens, bestel­wagens en brommobielen.

De nieuwe editie van 'Truck en Trailer': Ontdek alle ins en outs van de bedrijfswagenmarkt

Volgens sectie­manager Tom van Steijn van RAI CarrosserieNL biedt ‘Truck en Trailer’ een compleet overzicht van de bedrijfs­wagenmarkt dat de leden in staat stelt om de nieuwste trends en ontwikkelingen op de voet te volgen. ‘Dit rapport is een waardevol instrument om inzicht te krijgen in de dynamiek van onze branche en om strategische beslissingen te ondersteunen.’

Highlights

De totale registraties van zware bedrijfs­wagens zijn de afgelopen decennia gestaag gegroeid. In 1990 bedroeg dit volume nog slechts 363 eenheden. In 2023 is het totaal aantal registraties gestegen naar 14.969 voertuig­en. DAF, goed voor een marktaandeel van 30,4 procent kent door de jaren heen het hoogste aantal registraties. Op een tweede plek staat Volvo met een marktaandeel van 18,1 procent, op de voet gevolgd door Scania (16,6%) en Mercedes (13,8%). Bij de autobussen kwam er in 2023 een einde aan de daling van de verkoop; de markt steeg voor het eerst in jaren weer. De markt eindigde met 392 nieuwe registraties, een groei van 65% ten opzichte van 2022.

Exclusief voor leden

Het rapport is exclusief voor leden te raadplegen op het ledengedeelte van de website van RAI Vereniging. Speciaal voor hen is er ook een uitgebreide tool die gedetailleerde overzichten per fabrikant, merk en inrichting geeft. Met deze extra informatie kunnen zij hun besluitvorming en concurrentiepositie verder versterken.

Relevante downloads