Nieuws

Levert u Duurzame bedrijfs­middelen? Meld ze aan voor de subsidie MIA\Vamil 2025

  • secties:Alle secties
  • soort inhoud:Nieuwsbericht
  • datumPublished on

Als een ondernemer investeert in duurzame, milieuvriendelijke bedrijfs­middelen, kan hij gebruikmaken van de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en/of willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil), mits het bedrijfs­middel op de zogenaamde 'Milieulijst' staat. RAI Vereniging vraagt haar leden om duurzame bedrijfs­middelen die zij leveren bij ons te melden, om ze mogelijk in aanmerking te laten komen voor de MIA\Vamil in 2025.

Levert u Duurzame bedrijfsmiddelen? Meld ze aan voor de subsidie MIA\Vamil 2025

Bij aanschaf van een duurzaam bedrijfs­middel kunnen ondernemers met de MIA tot 45% van de investeringskosten aftrekken van de winst, wat de fiscale winst verlaagt. Met de Vamil kan de investering tot 75% worden afgeboekt op een door de ondernemer gekozen tijdstip. De MIA Vamil-subsidie stimuleert zo de investering in duurzame bedrijfs­middelen. Voor een overzicht van bedrijfs­middelen gericht op mobiliteit die momenteel in aanmerking komen voor de subsidie, zie de infosheet Mobiliteit van RVO.

Voorwaarden Milieulijst 2025

De criteria voor opname op de Milieulijst 2025 zijn als volgt:

  • De toepassing van uw bedrijfs­middel moet een belangrijke milieuverdienste hebben.
  • Er moeten meerkosten zijn ten opzichte van het minder milieuvriendelijke, gangbare alternatief.
  • Voor de Vamil mag het bedrijfs­middel niet gangbaar zijn.
  • De (verdere) marktintroductie van het bedrijfs­middel moet op korte termijn gewenst zijn.
  • De milieuverdienste moet verder gaan dan wat momenteel wettelijk verplicht is.

Lees hier meer over de criteria en opname voor de 'Milieulijst 2025' bij RVO.

RAI Vereniging roept u op om de duurzame bedrijfs­middelen die u levert bij ons te melden waarvoor nog geen regeling bestaat, maar die voldoen aan bovenstaande criteria. Wij nemen uw suggesties mee in de gesprekken met RVO, met als doel nieuwe regelingen op te zetten voor deze bedrijfs­middelen, zodat ze volgend jaar in aanmerking komen voor de subsidie. Wellicht staan uw bedrijfs­middelen volgend jaar op de Milieulijst 2025!

Aanmelden bij RAI Vereniging

Meld uw bedrijfs­middelen met onderbouwing zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk vóór maandag 13 mei 2024 bij ons aan via de mail: Chris van Dijk.

Als uw organisatie al producten levert die in aanmerking komen voor bestaande MIAVamil-regelingen, kunt u hier klikken om ze aan te melden voor de zogenaamde 'positieve lijsten' van RVO.