Projecten

Onze lange termijn projecten & samenwerkingen

Projecten

Vind hier een overzicht van de lopende projecten.

 • Battery Competence Cluster NL

  Om de kansen van de energietransitie en batterijtechnologie te benutten en vooral te versnellen, zet de industrie, kennisinstellingen en brancheverenigingen zich in op het ontwikkelen van een sterk batterij-eco­systeem.

  Bekijk project Battery Competence Cluster NL

 • Digitale infrastructuur voor Toekomst­bestendige Mobiliteit (DITM)

  Binnen het project ontwikkelen de partners een systeemarchitectuur voor een digitale infrastructuur inclusief de onderliggende kritische kerntechnologieën met betrekking tot lokalisatie, verkeers­diensten, digitale kaarten en laadinfrastructuur

  Bekijk project Digitale infrastructuur voor Toekomst­bestendige Mobiliteit (DITM)

 • Green Transport Delta – Waterstof

  Het project Green Transport Delta – Waterstof heeft als hoofddoel het ontwikkelen van drie waterstoftechnologieën: waterstofverbrandingsmotoren, waterstofbrandstofcellen en een volgende generatie technologie voor waterstoftankinfrastructuur.

  Bekijk project Green Transport Delta – Waterstof

 • Green Transport Delta – Elektrificatie

  Het project Green Transport Delta – Elektrificatie heeft als doel het ontwikkelen van een sterk batterij-eco­systeem in Nederland en hiermee versneld de transitie naar klimaatneutrale mobiliteit te realiseren.

  Bekijk project Green Transport Delta – Elektrificatie

 • RIGHTWEIGHT

  Nieuwe geavanceerde materiaaloplossingen voor betaalbaar lichtgewicht om te voldoen aan de behoeften van auto- en vliegtuigbouwers

  Bekijk project RIGHTWEIGHT

 • REMOBILISE

  Het REMOBILISE project staat voor het blijven ontwikkelen van vaardigheden en uitwisselingen tussen cluster organisaties binnen de mobiliteits­branche. Het is een vervolg op het succesvol afgesloten RECiPE4Mobility project.

  Bekijk project REMOBILISE

 • Samenwerking duurzame mobiliteit - Duitsland & Nederland (SMM)

  Zowel Duitsland als Nederland streven ernaar hun mobiliteits­infrastructuur te moderniseren en te verduurzamen. Het doel is duidelijk: in de toekomst moet mobiliteit niet alleen competitief zijn, maar ook klimaatvriendelijk en intelligent. We willen de samenwerking uitbreiden en verder ontwikkelen, zodat we ons mobiliteits­systeem gezamenlijk kunnen bevorderen in bilaterale projecten. Beide landen willen van elkaar leren, op zoek gaan naar gemeenschappelijke economische voordelen van nieuwe mobiliteits­vormen en op Europees niveau een voortrekkersrol spelen als het gaat om een duurzaam en geavanceerd mobiliteits­systeem.

  Bekijk project Samenwerking duurzame mobiliteit - Duitsland & Nederland (SMM)

 • Door trailers uit te rusten met onze baanbrekende yDrive-technologie, veranderen we elke brandstoftruck in een hybride combinatie, terwijl we voor elektrische trucks de actieradius vergroten.

  YDrive

  Bekijk project YDrive