EV-trainingen

Dossier

EV-trainingen

Het aantal elektrische voertuig­en (EV) stijgt. Dat geldt voor zowel batterij- als waterstof elektrisch (BEV en FCEV). In het Klimaatakkoord is afgesproken dat de branche voorziet in trainingen, zodat professionals zo min mogelijk hinder ervaren in de transitie naar Zero Emissie. Uiteraard ontzorgd de branche haar klanten al decennia lang met trainingen. Mede ingegeven door de Europese CO2-wetgeving voor truckfabrikanten en door nationale wet- en regelgeving zoals het Klimaatakkoord, is er vanuit fabrikanten ook een belang om voldoende EV’s te verkopen om zo aan alle wetgeving te voldoen en u als trailer- en carrosseriebouwer hierover passend te informeren.

Technisch personeel bij merkgebonden truckdealers wordt veelal getraind door hun importeur, die op hun beurt weer getraind zijn door de fabrikanten. Via deze weg is technische kennis naar technische personeel op de gebieden van techniek en veiligheid vanuit ‘eerste hand’ geborgd. Soms kunnen trailer- en carrosseriebouwers getraind worden door de betreffende truckimporteurs. Als dit niet het geval is en/of er is behoefte aan een meer universele training, dan verwijzen wij u via deze webpagina graag verder.

Hieronder kunnen trailer- en carrosseriebouwers informatie vinden welke training zij waar kunnen volgen.

Technische EV-trainingen moeten gebaseerd zijn op een aantal nationaal gestelde normen. Het betreffen de normen ‘NEN 9140 - Veilig werken aan e-voertuig­en’, ‘NEN 3140 - Bedrijfs­voering van elektrische installaties’ en de ‘Branchenorm Veilig werken aan Elektrische voertuig­en (EV) en Hybride elektrische voertuig­en (HEV) in garagewerkplaatsen’.

Overzicht aanbieders EV-trainingen

Technische trainingen zijn oa. ontwikkeld door EdgeMobitilty, evenals door Innovam en Autoniveau. Meer informatie hierover vindt u hier:

RAI Vereniging streeft naar duurzame mobiliteit. Elektrisch rijden is daarbij niet meer weg te denken. Na het volgen van EV-trainingen en wellicht een aantal nodige aanpassingen in uw onderneming, kan uw personeel veilig werken aan EV-Trucks, EV-opbouwen en EV-toepassingen bij trailers. Hiermee veilig werken aan EV’s overal de standaard en wordt daarmee de transitie naar Zero Emissie Stadslogistiek en mobiliteit verder versneld.