Juridische en Personeelsdienst

Dossier

Juridische en Personeelsdienst

Eén van de diensten waar u als lid van RAI CarrosserieNL gebruik van kunt maken is gratis juridische hulp. Het uitgangspunt is kort en bondig advies waar u ook daadwerkelijk wat mee kunt. Onze juristen geven advies en ondersteuning bij onder andere:

  • arbeids­rechtelijke zaken, zoals Arbowetgeving, dossieropbouw, re-integratietraject, ontslag en vaststellings­overeenkomsten
  • de interpretatie en toepassing van cao-bepalingen
  • de beoordeling van (arbeids)contracten
  • ondersteuning van uw arbeids­omstandighedenbeleid
  • adviezen over uw privacybeleid
  • belastingzaken
  • milieuregels

Contact met de helpdesk

De juridische afdeling is bereikbaar op 030-65 95 400 of per mail: juridisch op raivereniging punt nl

Kennis van zaken

De juridische helpdesk is een samenwerking van RAI CarrosserieNL en BOVAG. Door deze samenwerking krijgen de juridische adviseurs ruimte om hun kennis en expertise te versterken en specialist te worden in een specifiek onderwerp. De adviseurs behartigen uw belangen, zoeken met u naar mogelijke oplossingen en adviseren u waar dat nodig is.

Heeft u meer ondersteuning nodig bij een casus?

De juridische ondersteuning is gratis. Dat geldt voor de eerste lijns juridische advisering. Het kan voorkomen dat u verregaande juridische bijstand nodig heeft, die het collectieve karakter van het lidmaatschap overstijgt. Dat is tweedelijns dienstverlening, waarvoor u tegen een gereduceerd tarief gebruik kunt maken van een juridische partner. Het kan gaan om bijvoorbeeld ondersteuning bij rechtszaken.

Nieuwsbrief Personeel en Organisatie

Behalve advies van een van de adviseurs is er ook een P&O-nieuwsbrief met daarin actuele thema’s en onderwerpen over sociale zaken binnen ondernemingen. Deze verschijnt 1 keer per 3 weken. Aanmelden daarvoor kan via carrosserienl op raivereniging punt nl. Mochten er onderwerpen zijn waar u graag meer informatie over wilt ontvangen, geef dit gerust door via carrosserienl op raivereniging punt nl.