Aanvragen goedkeuringen

Dossier

Aanvragen goedkeuringen

Op basis van de diverse testrapporten/tekeningen van de stootbalk kunnen leden van RAI CarrosserieNL de volgende goedkeuringen aanvragen:

1 Europese Type­goedkeuring voor één of meerdere typen

Bij een type­goedkeuring van een stootbalk worden de constructietekeningen aan de hand van het RAI-testrapport goedgekeurd. Deze goedgekeurde tekeningen kunnen in principe gebruikt worden totdat de eisen veranderen. Het betreft een eenmalige investering.

Voor het aanvragen is een Conformity of Production (CoP) vereist. Heeft u op dit moment nog geen CoP dan moet deze eerste aangevraagd worden bij RDW. Afgifte kan op dit moment enkele maanden duren. Voor de instandhouding van de CoP worden door RDW kosten in rekening gebracht.

Aanvragen van een RAI CarrosserieNL type­goedkeuring stootbalk kan met dit aanvraagformulier.

Wanneer u een tekening van een type­goedkeuring gebruikt, is het advies om op de type­goedkeuringstekening ook gegevens, zoals het VIN, van het betreffende voertuig te vermelden. Dit voorkomt misbruik van de tekening.

2 Individuele goedkeuring

Het is mogelijk om per voertuig bij RAI CarrosserieNL een goedkeuring aan te vragen. Dit is een individuele goedkeuring.

Met het aanvraagformulier kunt u voor elk voertuig bij RAI CarrosserieNL een stootbalk­goedkeuring aanvragen. RAI CarrosserieNL verwerkt de voertuig­gegevens op de tekening en dient de aanvraag bij RDW in. Door RDW zal de tekening voorzien worden van een goedkeuringsstempel. Op het keuringsstation zal gecontroleerd worden of de constructie overeenkomt met de individuele goedkeuring. Bij individuele goedkeuringen zijn CoP en een typeplaatje niet nodig.

Aanvragen van een individuele goedkeuring kan met dit aanvraagformulier. Elke woensdag worden de goedkeuringen aangevraagd. De afhandelingstijd door RDW is afhankelijk van de drukte bij RDW.

Relevante downloads