Keurmerken

RAI CarrosserieNL

Keurmerken

RAI CarrosserieNL is nauw betrokken bij activiteiten die de kwaliteit in de branche verhogen; de keurmerken zijn hier voorbeelden van. Zij benadrukken de kwaliteit van de producten en dragen bij tot de veiligheid voor de gebruikers.

Inloggen Keuringsbedrijven

 • RAI Aanhang­wagen Keuring en Onderhoud - voor lichte aanhang­wagens

  Om de veiligheid van aanhang­wagens te verhogen, heeft RAI CarrosserieNL een digitaal keurmerk ontwikkeld voor het keuren of onderhouden van aanhang­wagens.

  Bekijk keurmerk RAI Aanhang­wagen Keuring en Onderhoud - voor lichte aanhang­wagens

 • Keurmerk Autolaadkranen (ALK)

  Een jaarlijkse keuring van autolaadkranen (ALK) is verplicht. Autolaadkranen worden namelijk intensief gebruikt en bij onvoldoende onderhoud kan de vereiste veiligheid in het geding komen.

  Bekijk keurmerk Keurmerk Autolaadkranen (ALK)

 • Keurmerk Containerafzetsystemen (LLS)

  Onder het keurmerk LLS vallen portaal-, kabelketting- en haakarmsystemen. Hoe beter een systeem wordt gemonteerd en afgesteld, hoe beter dat is voor de levensduur en veiligheid van de gebruiker en omstanders.

  Bekijk keurmerk Keurmerk Containerafzetsystemen (LLS)

 • Keurmerk Laadkleppen (LPK)

  Laadkleppen worden intensief gebruikt en zijn daardoor onderhevig aan slijtage. Een defect kan leiden tot vertraging of erger; de vereiste veiligheid kan in gevaar komen.

  Bekijk keurmerk Keurmerk Laadkleppen (LPK)

 • LPK - Keurmerk Personenliften

  De Arbowet verplicht u alle personenliften minimaal één keer per jaar te laten keuren. Vanaf 20 mei 2018 worden personenliften niet langer gekeurd tijdens de APK. Keurmerk LPK is hét perfecte alternatief. Met een door LPK goedgekeurde lift bent u zeker van een veilige en betrouwbare personenlift, waarmee u rolstoelgebruikers veilig vervoert.

  Bekijk keurmerk LPK - Keurmerk Personenliften

 • Piek-Keur

  Om de files te omzeilen vindt het bevoorraden van winkels steeds vroeger in de ochtend of later op de avond plaats. In 1998 is wettelijk bepaald hoeveel geluid er tijdens deze dagdelen bij het laden en lossen gemaakt mag worden.

  Bekijk keurmerk Piek-Keur

 • Keurmerk Rongen

  RAI CarrosserieNL wil de verkeers­veiligheid in het wegvervoer verbeteren door het risico op het verlies van lading te verkleinen. Daarom heeft RAI CarrosserieNL een keurmerk ontwikkeld voor het keuren van rongen en rongbussen.

  Bekijk keurmerk Keurmerk Rongen

 • Keurmerk KIP

  Door intensief gebruik krijgen kippersystemen te maken met slijtage. Voor het gebruik van een betrouwbaar kipper­systeem is periodiek goed onderhoud en een deskundige controle daarom belangrijk.

  Bekijk keurmerk Keurmerk KIP