RAI Aanhangwagen Keuring en Onderhoud - voor lichte aanhangwagens

Keurmerken

RAI Aanhang­wagen Keuring en Onderhoud - voor lichte aanhang­wagens

Om de veiligheid van aanhang­wagens te verhogen, heeft RAI CarrosserieNL een digitaal keurmerk ontwikkeld voor het keuren of onderhouden van aanhang­wagens. Een grondige jaarlijkse controle op alle vitale onderdelen, zoals koppeling, remmen, chassis, banden, schokdempers en verlichting.

Kijk voor meer informatie op de website van dit keurmerk.

Deze keuring is van toepassing op alle lichte aanhang­wagens tot 3.500 kg GVW waaronder boottrailers, verkoop­wagens, transporters, paardentrailers, enkel- en tandemassers.

Als na de keuring blijkt dat alles in orde is, wordt de aanhang­wagen voorzien van een sticker. Ook ontvangt de eigenaar een rapport, zodat bij controle kan worden aangetoond dat de aanhang­wagen voldoet aan de geldende eisen.

VCA

Met dit keurings- of onderhoudsrapport, ook digitaal beschikbaar, wordt voldaan aan de eisen vanuit de VCA.

VCA staat voor Veiligheids Certificaat voor Aannemers en is bedoeld om u veiliger te laten werken en het aantal ongevallen te verminderen. Door steeds meer opdrachtgevers wordt het VCA-certificaat verplicht gesteld. Vanuit de VCA zijn bedrijven verplicht hun aanhang­wagens minimaal jaarlijks te laten onderhouden.

De RAI Aanhang­wagen Keuring wordt uitgevoerd door een gecertificeerde keurmeester, die minimaal in het bezit is van het certificaat aanhang­wagenonderstel.

Daarnaast heeft RAI een digitale checklist voor het onderhouden van lichte aanhang­wagens: RAI Onderhoud Aanhang­wagen.

Leden van RAI CarrosserieNL kunnen gebruik maken van dit keurmerk. Bent u geïnteresseerd, stuur dan een mail naar carrosserienl op raivereniging punt nl.

Website keurmerk Aanhang­wagen Keuring en Onderhoud